2016 yılının Temmuz ayının 15. günü yaşanan hain darbe girişimi tüm Türkiye'de ve dünyada yankılandı.

ABD, Almanya, Fransa, Kanada, Dubai, Sudan, Güney Afrika tüm ülkeler dünyada yıllar sonra Türkiye'de yaşanan darbe girişimini o gece yakından izlemişti ve tüm Türkiye o gece ayaktaydı.

Hastası olanlar sokaklara dökülmüş ve vatandaşlar darbeci askerlere karşı direnmeye başlamıştı. Türkiye'nin yönetimde en yüksek ismi konumunda olan mevcut Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti yönetimi de o  gece tüm vatandaşları meydanlara davet etmiş, TSK tarafından ise bazı darbeci askerler ile bazı bilgisi olmayan er askerler hakkında o gece oldukça zor bir süreç yaşanmıştı.

İşte tüm bunların yaşandığı bir ortamdan Türkiye vatandaşlarının gücü ve yönetimin güçlü duruşu sayesinde, mevcut darbeci asker sayısının az olmasının da etkisi ile darbe girişimini bastırmış ve darbeci yönetimin esiri altında kalmaktan kurtularak darbecilere karşı her yürek, her partiden isimler bir olmuş ve beraber olmuş sokaklarda günlerce demokrasi nöbeti tutmuşlardı. İşte o gün bugündür 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak anılmakta ve anlamı açıklandığı üzere demokrasi ve birlik günü anlamındadır.

Editör: TE Bilişim