Türkiye soğuk kış aylarının etkisi altına girerken, yurdun büyük bir bölümünde sıcaklıklar düştü. Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sıcaklıklar düşüş eğilimi gösterirken, Batı ve Marmara bölgelerinde de sıcaklıklar normalin altında değil normal derecelerde seyretti. Türkiye'nin en soğuk illerinden olan Kars, Erzurum ve Van'da ise sıcaklıklar kar yağışının eklenmesi ile birlikte bir anda düşüş gösterdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) hava durumu raporunda sıcaklıkların iç ve batı bölgelerinde mevsim normalleri seviyesinde seyredecek olduğu, Ankara ve İstanbul hava durumunun ise kar yağışı beklentisi ile Cuma gününe dikkat edilmesi uyarısında bulundu.

Ankara ve İstanbul Cuma günü hava durumu kar yağışlı olmasını bekleyen MGM, aynı zamanda Doğu bölgelerinde de bazı bölgelerde hava sıcaklıklarının aniden düşebilecek olduğunu, sıcaklıkların düşmesi ile birlikte vatandaşların önlem alması uyarısında bulunuldu.

Hava sıcaklıkları nasıl olacak?

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı hafif kar yağışlı hava durumu 1 derece

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu 9 derece

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 8 derece

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 10 derece

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimleri yerel olmak üzere kuvvetli yağmur ve sağanak yağışlı, iç ve yüksek kesimleri yoğun kar yağışlı 14 derece

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 10 derece

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yağmurlu 9 derece

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu -4  derece

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra karla karışık yağmur  beklentisi ve kar yağışlı 4 derece