Son dönemlerde iyice artan korona Virüs Vakaları nedeniyle yasaklar yeniden uygulanıyor. Özellikle üçüncü dalgaya girildiği belirtilen bu süreçte hızla artan hasta sayısı gün geçtikçe tedirgin ediyor. İçişleri Bakanlığının yayınladığı yeni korona virüs genelgesine göre, hafta içi 21.00/ 05.00 saatleri arasında daha önce de olduğu gibi sokağa çıkma yasağı aynı şekilde sürecek. Vaka sayısı nedeni ile yüksek risk gurubu kategorisine giren illerde yeniden Cumartesi günleri de sokağa çıkma yasağı uygulanmasına karar verildi. Vaka sayısının çok riskli olduğu bölgelerde ise; hafta sonu sokağa çıkma yasağı Cuma günü saat 21.00 de başlayacak.

Sokağa Çıkma Yasağı Neleri Kapsıyor

Korona virüs salgınında 3. Dalganın yaşandığı bu son günlerde nerede ise hemen hemen pek çok bölge riskli durumda görünüyor. Bu durum göze alınarak esnetilen yasaklarda yeniden düzenlemeler yapıldı. Belirli saat dilimine göre açılabilecek olan mekanlarda yayımlanan bildiride belirtilen müşteri sayısına uyma zorunluluğu bulunuyor. Eğer mekan yeme-içme ya da restoran gibi yerler ise masada oturma düzenine kesinlikle uyulması gerekiyor. Restoran ve kafeler hafta sonu sabah saat 10.00 İle saat 20.00 arasında açık olacak. Bu tür mekanlarda ve pek çok alanda da HES kodu zorunluluğu ise devam ediyor. Sokağa çıkma yasağının olduğu hafta sonlarında ise; marketler, manavlar, kasaplar, pastane ve benzeri mekanlar yine saat 20.00 ‘a kadar açık olacak.

Haftasonu Yasağı Tüm İlleri Kapsıyor Mu ?

Salgında vaka sayısının artması nedeni ile toplanan korona virüs kurulu yeni kısıtlamaları açıkladı. Bununla birlikte çok yüksek risk barındıran bölgelerde belirli kısıtlamalar yeniden uygulanmaya başladı. Ancak vaka sayısı normalin altında seyreden bölgelerde ise esnetilen kısıtlamalar şimdilik olduğu gibi uygulanmaya devam ediyor. Risk oranı düşük olan bölgelerde Cumartesi günü sokağa çıkma yasağı uygulanmıyor. Ancak yetkililer buna rağmen yine de sokağa çıkmak ve kalabalık ortamlarda bulunmak konusunda sık sık uyarılarda bulunmaya devam ediyor

Editör: TE Bilişim