Şok eden görüntüler İstanbul Şişlide meydana geldi. Koronavirüs denetimleri sırasında karşılaşılan görüntü pes dedirtecek cinstendi. Denetimlerin sıklıkla gerçekleştiği akşam saatlerinde, bir restoranda 76 kişinin sosyal mesafe kurallarını hiçe saydığı gözlemlendi. Yabancı uyruklu kişilerin de içinde bulunduğu gruba, 263 bin 644 TL para cezası verildi.

Yapılan denetimlerde bazı vatandaşların vurdumduymaz tavırları ise dikkat çekiciydi. Baskınların akşam saatlerinde yapılması bazı zamanlar hayret verici görüntülere neden olabiliyor.

Restoran Hem Açık Hem de Kalabalık

İçinde bulunan dönemde oldukça hassas ve sık bir denetim gerçekleştiren ekipler, her geçen gün hayret verici olaylarla karşılaşıyor. Mekânların kısıtlı süreler ile açık olması ve paket servis dışında başka bir faaliyet içinde olması tamamen yasakken, yasak saatlerinde açık olan ve çok fazla hareketlilik tespit edilen Şişlide ki bir restoran, polis ekipleri tarafından tespit edilerek, uygulama gerçekleştirildi.

Yapılan denetimlerde içeride yerli ve yabancı kişilerin bulunduğu kalabalık grup, normal bir zamandaymış gibi yemek ve içecek tüketirken görüntülere yakalandı. Kalabalık gruptaki bazı kişilerin maskesiz ve mesafesiz olarak oturması ise polis ekipleri tarafından hayretle karşılandı.

263 bin 644 TL Para Cezası Uygulandı

Yapılan denetimde içeride bulunan kişilere ve restoran işletmecilerine toplam 263 bin 644 TL ceza işlemi uygulandı. İşletmeye özellikle birkaç kural ihlali yapılması nedeniyle de cezai işlem yapıldı. Yasak saatlerinde açık olmak, koranavirüs kuralları ihlali, sosyal mesafe ve maskeden de ayrı ayrı işlem yapıldı.

Amatör bir kameranın kaydettiği görüntülerde ise, denetim yapılmadan önce ki kalabalık ve kuralsız davranışlar kaydedildi. Polis ekiplerinin kısa sürede tespit ettiği mekana yapılan baskında, özellikle yabancı uyruklu kişilerin yoğunluğu dikkat çekti. Denetimler sırasında kaçışlara önlem alan polis ekipleri, ceza uyguladıkları kişileri mekândan uzaklaştırdı. İşletme ise geçici olarak kapatıldı.

Editör: TE Bilişim