AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Venezuela'da gelecek birkaç gün içerisinde yeni seçimlerin yapılacak olduğunun açıklanmaması durumunda hemen gerekli adımları atarak Venezuela Anayasası 233. maddesi gereğince Juan Guaido'yu 30 gün süre ile geçici başkan olarak atacak olduğunu açıkladı. AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Venezuela'nın en kısa süre içerisinde yeniden demokratik bir şekilde seçim düzenlemesi gerektiğini, aksi durumda ise seçimlerin düzenlenmemesi halinde başkan atama kararı vereceklerini açıkladı.

Görevi bırakmasını istedi

ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela'da yönetimin görevi bırakıp yeni başkanın göreve gelmesini engellemesi uyarısında bulunmuştu. Başkan Trump, Juan Guaido'nun en kısa süre içerisinde resmi olarak başladığı görevine gelmesine engel çıkılmaması çağrısında bulunmuştu.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ise Avrupa'nın demokratik ortamda seçimler düzenlenmesini isterken, aynı zamanda seçimlerin güvenliğinin uygulanması ve demokratik seçimler yapılması çağrısında bulundu.

Editör: TE Bilişim