ABD Başkanı Donald Trump, yakın zamanda ABD'nin Meksika sınırına duvar örülmesi bütçesinin kendisine verilmemesini gerekçe gösterip, Meksika sınırına duvar örecek bütçeye sahip olmak için ulusal acil durum ilan edecek olduğunu açıkladı. Başkan Trump, ABD'de sınır güvenliği meselesinin en önemli konulardan birisi olduğunu ve bu konu üzerinde çalışmak zorunda olduğunu açıklayarak, ulusal acil durum yetkisini kullanarak kendisine Savunma Bakanlığı bütçesinden 5.7 milyar dolar en az kaynak ayıracağını ve bu kaynağın yanısıra ABD askerlerinin Meksika sınırı duvar projesinde çalışma hakkını kullanmasını isteyebilecek olduğunu açıkladı.

Duvar örülecek

ABD Başkanı Donald Trump, duvarın kesinlikle örülecek olduğunu ve duvar projesinden vazgeçmenin mümkün olmadığını açıklayarak, sınıra örülecek duvar hakkında kararlı olduğunu açıklamıştı. ABD'de sınıra örülecek duvar için en az 5.7 milyar dolar bütçe gerekiyor.

Bu bütçenin ABD Başkanı Donald Trump'a verilmemesi sonrasında alınan ulusal acil durum kararının ne kadar süre uygulanacak olduğu ve hangi yasaların ABD Başkanı Donald Trump tarafından değiştirilecek olduğu bilinmiyor.

Editör: TE Bilişim