Tüm dünyayı kasıp kavuran korona virüsünün Türkiye’de de etkili olmasının ardından, 2 aydır dünya ile iletişimini koparmış olan Survivor yarışmacıları konu hakkında ilk kez Acun Ilıcalı tarafından bilgilendirildi.

Yarışma içerisinde Acil Konsey Toplantısı düzenleyen Acun Ilıcalı, öncelikle bu konseyde herhangi birinin elenmeyeceğini ve yapılacak bilgilendirmenin Survivor yarışmasıyla bir alakası olmadığını söyledi. Sonrasında kimsenin gereksiz endişeye kapılmaması gerektiğinin altını çizen Acun Ilıcalı, tüm yarışmacıların ailelerinin teker teker arandığını ve durumlarının iyi olduğunun teyit edildiğini söyledi. Yarışmacılar bu esnada “Ülkeye ne oldu” şeklinde kaygılı tepkiler verdi.

Yarışmanın ilk günlerinde Çin’de başlayan korona virüsünün tüm dünyaya yayıldığını söyleyen Ilıcalı, ülkelerin birbiri arasındaki sınırları kapayarak virüsün yok edilmeye çalışıldığını belirtti. Türkiye’de de 1200 civarında vakanın görüldüğünü ve 30 vatandaşın hayatını kaybettiğini söyleyen Acun Ilıcalı, Türkiye’nin şu anda birçok önlemi hayata geçirdiğini söyledi. Dominik’te yarışmanın sürdürüldüğü yerin izole bir ortam olduğunu da hatırlatan Ilıcalı, yarışmacıların belkide dünyanın en şanslı yerinde bulunduğunu hatırlattı. Acun Ilıcalı son olarak her akşam saat 21.00’de sağlık çalışanlarına verilen destekten bahsederek, Survivor ekibi olarak aynı alkışlı desteği sağlık çalışanlarına Dominik Cumhuriyetinden gönderdi.

Editör: TE Bilişim