Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı dün Adana’da 21 alanda çıkan yangında 7 vatandaşın etkilendiğini, bugün de Muğla’nın Marmaris ilçesinde çıkan yangının an itibariyle herhangi bir yerleşim yerini tehdit etmediğini açıkladı. Yapılan açıklamada:

"Yürütülmekte olan söndürme çalışmalarında 1 uçak, 1 İHA, 19 helikopter, 192 arazöz, 30 iş makinesi, 960 personel ve 30 su ikmal aracı görev yapmaktadır. SAKOM’dan alınan bilgiye göre yangında 3 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 1'i ağır olmak üzere 138 vatandaşımız etkilenmiştir. Yangından etkilenen 58 vatandaşımızın tedavileri devam etmektedir. Sağlık Bakanlığı tarafından bölgeye 19 ambulans, 6 UMKE ve 1 mobil komuta aracı sevk edilmiştir. Antalya AFAD İl Müdürlüğü’nden 4 araç ve 14 personel bölgede görevlendirilmiştir. Çalışmalara destek vermek üzere Afyonkarahisar AFAD İl Müdürlüğü’nden il müdürü ve 20 personel ile İzmir AFAD İl Müdürlüğü’nden il müdürü ve 7 personel Antalya’da görevlendirilmiştir. Ayrıca Isparta, Burdur, Konya, Karaman, Mersin, Kocaeli ve İstanbul illerinden Antalya Valiliği ile eşgüdüm halinde 19 arazöz, 17 itfaiye aracı ve 1 su tankeri bölgeye sevk edilmiştir" denildi.

Yangından etkilenebilecek alanlarda bulunan evlerin tahliye edildiği belirtilerek, "Yangın nedeniyle birçok ev, iş yeri, ahır, tarım arazisi, sera ve araç zarar görmüştür. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden 24 personel 12 ekip halinde hasar tespit çalışmalarına başlamıştır. Tedbir amaçlı toplam bin 300 kişi kapasiteli 2 Kredi Yurtlar Kurumu yurdu ve 4 Milli Eğitim Bakanlığı pansiyonu hazır hale getirilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Editör: TE Bilişim