Günümüzde ön plana çıkan ve işini dijitalde yapmak isteyenlerin sıkça araştırdığı bir konu da affiliate marketing'dir.

Affiliate Marketing Nedir?

Affiliate marketing'i kısaca tanımlayacak olursak da satış ve pazarlama ortaklığı olarak tanımlayabiliriz. Affiliate marketing sayesinde internetten yani dijitalden para kazanabilirsiniz. Peki nasıl? Sermayesiz iş fikirleri kapsamında sizlere bu gün bu konuyu anlatacağım.

Satış ortaklığı dediğimiz olay aslında gün içinde internet sitelerinde sıkça denk geldiğiniz bir durumdur. şöyle ki siz gün içinde internet sitelerini gezerken Google'ın veya başka bir aracı şirketin banner reklamlarını görürsünüz. Bu reklamlar kullanıcıları o ürüne para harcamalarına yönelik olarak oluşturulurlar.

İçinde gezindiğiniz site de bu banner reklamlara özel olarak kod koyabilir veya farklı şekilde sizlere birer kod vererek indirimli alışveriş yapmanızı sağlayabilir. Bu şekilde de siz x sitesini gezerken y sitesine gider ve oradaki ürünü satın almış olursunuz. X şirketi burada mağaza ile müşteri arasında bir satış ortaklığı görevi yürütür ve sizin harcadığınız para üzerinden belirli bir yüzde ile komisyon alır.

Bugünlerde sosyal medyanın gelişmesi ile bu durumu sadece internet sitelerinde görmüyoruz. Instagram gibi popüler sosyal medyalarda da bunu görebilirsiniz. Influencer dediğimiz kişiler sizleri belirli bir ürüne yönlendirebilir. Bunun üzerinden de ekstra para kazanırlar.

Affiliate marketing günümüzde yeni kurulan işletmeler için oldukça kullanışlı bir yöntem olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle de Instagram'da. Influencer dediğimiz kişiler veya fazla takipçiye sahip Instagram hesaplarında bu durumu oldukça sık görürsünüz.

Sizler de burada Affiliate marketing yöntemiyle para kazanabilirsiniz. Belki Instagram'da çok takipçiye sahip olmayabilirsiniz ancak açacağınız internet sitelerinden bu işten paralar kazanmak mümkün. Açacağınız internet sitesi veya blog üzerine yerleştireceğiniz banner reklamlar, insanların siteyi ziyaret ettikleri sırada karşılarına çıkacak ve dikkatlerini çekecektir. Tabi sizin ile bir şirketin anlaşması için de internet sitenizin trafiğinin yüksek olması gerekmektedir.

Affiliate marketing için banner reklamı dağıtacak olan şirketler internet sitelerinin ziyaret istatistiklerine dikkat ederler. Ayrıca ürünlerini hangi tarzda insanlara ulaşacağını da bilmek isterler. Moda dünyası ile ilgili satış yapan bir firma haber sitesine Affiliate marketing yapmak istemeyebilir. Sizde sermayesiz iş kurmak istiyorum diyorsanız bir çok fikir ile sitemizde bekliyoruz.

Editör: TE Bilişim