İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, tutuksuz yargılanan Ahmet Kural ve şikayetçi Sıla Gençoğlu avukatlarıyla katıldı. Duruşmada söz alan Ahmet Kural’ın avukatları, olay yerinde keşif yapılması ve tanıklarının dinlenilmesi talebinde bulundu. 

Mahkemenin tanık dinletme taleplerini reddetmesi üzerine Kural’ın avukatları reddi hakim talebinde bulundu. Mahkeme Kural’ın avukatlarının reddi hakim talebini de reddederek esasa ilişkin savunmaların yapılmasını istedi. 

Yazılı olarak sundukları savunmaları tekrar ettiklerini kaydeden Kural’ın avukatı Sibel Aydın, müvekkilinin adil yargılanma hakkının ihlal edildiğini, adil yargılanmadığını savunarak, taleplerinin reddedilmesini eleştirdi. 

Daha sonra son sözü sorulan Kural, "Bana attıkları uyuşturucu kullanıyor iftirasına yönelik ona ve bana test yapılsın. Ben kimseyi darp etmedim, hakaret etmedim. Masumum, beraatimi istiyorum" dedi. 

Ahmet Kural, Sıla Gençoğlu’nu suçlayarak, "Beni bir proje olarak gördü, kariyerimle oynadı. Ailemin evine madde kullanarak geldi" diye konuştu. 

Aranın ardından kararını açıklayan mahkeme Ahmet Kural’a 3 ayrı suçtan toplam 16 ay 20 gün hapis cezası verdi. Mahkeme bu cezanın ertelemesine hükmetti.