Dekupaj testere, zincir kesme kenarı sayesinde çeşitli yüzeylerde kullanım için elektrikli veya elektrikli çalışma mekanizmasına sahip hareketli ve döner bir çalışma mekanizmasından oluşur. Elektrikli testerelerin yanı sıra şarj olurken kullanılabilen testereler de bulunmaktadır. İnşaat sektöründe sıklıkla kullanılan testereler taş, beton, tuğla ve ahşap gibi yüzeylerde etkilidir.

Malzeme üzerine yerleştirilmiş sabit bıçak, tel veya zincir dişli, bıçak. Manuel modellerde kuvvet uygulanarak kesim yapılırken, elektrikli modellerde daha az kuvvet uygulanarak ileri geri hareketle işlem tamamlanır. Metal veya seramik kesmek için tasarlanmış testereler dairesel bıçaklara sahiptir. Testereler benzinli ve elektrikli olmak üzere iki farklı modelde çalışır. Dişli tahrikli motorlarda ya geleneksel bir karbüratör bulunur ya da elektronik olarak kontrol edilir.

Dekupaj Testere Özellikleri

Ahşap veya metal yüzeylerde çalışmak için çizimlerde, desenlerde ve eğrilerde kullanılan Dekupaj testeresinin ileri geri hareket eden bıçakları vardır. Elektrikli ve sarmal testereler olarak bilinen bu modeller, kompakt ve taşınabilir yapıları ile sarmal testerelerden farklıdır. 19. yüzyılda piyasaya sürülen ilk modellerde bıçağı çalıştırmak için bir pedal vardı.

Modern, taşınabilir ve kablosuz dekupaj testere, bir elektrik motoru ve pistonlu bir bıçaktan oluşur. Eğimli çatılarda yüzey oluşturmak için kullanılan plaka şeklindeki derzler 5 derecelik eğim açısı ile derz oluşturma etkisine sahiptir.

Dekupaj Testere Bıçak Özellikleri

Her testere, amaçlanan kullanım ve işleve uygun bir bıçağa sahiptir. Dekupaj bıçağı, uzun ve dişli yapısı sayesinde birçok işlemi kolaylıkla yapabilmektedir. Bıçakları cıvatalamak yerine, birçok elektrikli testere bıçağı aletsiz kullanıma hazır olabilir. Bıçaklar, T ve U olmak üzere iki farklı eksende gelir. Diş tasarımı bıçak performansı için önemlidir.

Diş aralığı, diş şekli, kesme açısı ve kesme hızı, temiz kesim, optimum takım performansı sağlar. Dekupaj testereleri çok yönlü aletler olmasına rağmen kesme performansları bıçaklarına bağlıdır. Doğru bıçak seçilmezse testerenin performansı düşebilir. Bu nedenle kesme işleminin doğruluğu ve pahların düzgünlüğü kesici kenarın seçimine bağlıdır.

Farklı işlerde kullanılmak üzere tasarlanmış birçok testere modeli bulunmaktadır. Bir seçim yapmadan önce dikkate alınması gereken birkaç faktör vardır. Kesilen malzemenin özellikleri bıçağın performansını etkiler. Metal, ahşap, kontrplak, alüminyum, seramik gibi her yüzey için farklı bıçak tipleri kullanmak gerekebilir. Kesim tipi de bıçak tipini belirleyen faktörlerden biridir.

Yuvarlanma için düz, kavisli, V şeklinde veya farklı tipte dişlere sahip bıçaklar kullanılır. Diş tipi ve kesme hızı bıçağı yüksek, ince veya baş aşağı yapar. Kesilecek malzemenin kalınlığı da bıçak uzunluğunu seçerken göz önünde bulundurulması gereken faktörlerden biridir.

Dekupaj Testere Fiyatları

Şarjlı dekupaj testere fiyatı belirlenirken çalışma özellikleri, güç kaynağı, alet ergonomisi, kesim çeşitliliği, hız ve açı ayarları, bıçak çeşitleri, motor gücü, koruma ve kilitleme gibi ek özellikler dikkate alınır. Tüm bu faktörler göz önünde bulundurularak ideal fiyat ve kullanım amacına yönelik doğru testereler arasında seçim yapılır.

Güç kaynağına bağlı olarak hem kablolu hem de kablosuz dekupaj testeresi stilleri mevcuttur. Pille çalışan modeller daha pahalı olmasına rağmen, şarj edildikleri sürece kullanılabilirler. Bu nedenle ağır işlere ve sık kullanıma uygun değildir.

Dekupaj testeresi, uygulama sırasında kullanıcıya sağladığı konfor açısından namlu sapı ve D sapı olmak üzere iki farklı kulpa sahiptir. Üstten saplı D sap, namlulu modellere göre daha rahat bir tutuş sağlar. Çoğu akülü testere modelinin üst sapı vardır. Hız ayarı testerenin performansına ve kullanım alanına yardımcı olduğu için dekupaj testere fiyatları karşılaştırmasında dikkat edilmesi gereken unsurlardan biridir. Civteccivata.com.tr sitesinden güvenle satın alabilirsiniz.