AK Parti Genel Başkan Adayı Binali Yıldırım, terörün öncelikli sorun olmaya devam edeceğini belirterek, "Biz aydınlık yarınlar dedikçe onlar karanlıktan medet umuyor. Birileri milletimizin birliğini, dirliğini, kardeşliğini, ülkemizi bölmeye çalışıyor. Yolları böleriz, ülkeyi asla böldürtmeyiz. Ekmeğimizi böleriz, Türkiye'yi böldürtmeyiz. Mesele, memleket meselesidir. Terörle mücadele konusundaki kararlılık aynı şekilde devam edecek" dedi.

AK Parti Genel Başkan Adayı Binali Yıldırım, AK Parti'nin 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde konuştu. Yıldırım, tüm partililere seslenerek, "Sözlerimin hemen başında şahsımında kurcuları arasında bulunduğu AK Partimizin kurucu genel başkanı aydınlık Türkiye'nin mimarı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı saygıyla selamlıyorum. Recep Tayyip Erdoğan bir dava adamıdır, milletin adamıdır, büyük Türkiye'nin yılmaz savunucusudur. Her zaman başımız dik, gururla ben Recep Tayyip Erdoğan'ın yol arkadaşıyım, gönül arkadayım dedik, bundan sonra da demeye devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız söz veriyoruz, sevdam sevdanız, davam davanız, yolum yolunuzdur. Bu bayrağı devralarak partimizi bugünlere başarıyla getiren Davutoğlu'na hizmetlerinden dolayı şükranlarımızı sunuyor, teşekkür ediyoruz. İlk Başbakanımız 11. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'e hizmetlerinden dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz. Teşkilatımızın her kademesinde görev yapmış, hakkın rahmetine kavuşmuş tüm kardeşlerimizi de minnetle şükranla anıyorum. Tek millet, tek bayrak, tek devlet, tek vatan ülküsü için hayatlarını ifeda eden bata Gazi Mustafa Kemal olmak üzere bütün şehitlerimizi anıyorum. Terör olaylarında yaralanan gazilerimize acil şifalar diliyorum, görev yapan güvenlik güçlerimize Allah yar ve yardımcısı olsun diyorum" açıklamasında bulundu.

"DEĞERLİ YOL ARKADAŞLARIM..."

"Değerli yol arkadaşlarım, bu davaya gönül veren değerli parti mensupları, barak değişimi sadece ve sadece millet yolunda yapılacak yeni hizmetlerin kapısını aralam için bir araçtır" diyen Yıldırım, "Liderimizden, teşkilatlarımızdan, bütün kardeşlerim uyum içinde bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Allah, yar ve yardımcımız olsun. Bu partinin sadece yöneticisi milletvekili, teşkilat mensubu değil, oy veren seçmeni bile çok büyük fedakarlık göstermektedir. çünkü, bize gönül verenler yeri geldi vesayet güçleri karşısında aslanlar gibi durud, yeri geldi ülkemizi ekonomik kıskaca almak isteyenlerin oyununu bozdu" şeklinde konuştu.

Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü: "AK Parti, demokraside söz milletindir' diyen Adnan Menderes'ten, merhum Necmettin Erbakan'dan, Turgut Özal'dan günümüzüme kadar uzanan süreçte demokrasiyi taçlandıran bir partidir. AK Partili olmak, Malazgirti anlamak, Sögüt'ü anlamaktır. Örf adet, gelenek görenek bilmektir. Vatanıyla, bayrağıyla gurur duymaktır. Şeyh Edebali)nin devlet terbiyesini özümsemektir. Geçmişini bil ki geleceğe sağlam basasın, nereden geldiğini unutma ki nereye gideceğini unutmayasın. AK Partili olmak Mehmet Akif'ten Çanakkale'yi hatırlamaktır. Üstad Necip Fazıl'ın Sakaryasını yaşamaktır, bayrağımızı Arif Nihat Asya'nın methiyesiyle hissetmektir" diyerek Arif Nihat Asya'nın Bayrak şiirini okudu.

AK Parti'nin Türkiye'de sayısız destanlar yazdığına dikkati çeken Yıldırım, "Bizim sevdamız, Türkiye sevdasıdır. Halka hizmet, hakka hizmet inancıyla yolumuza devam etmeye var mısınız, Allah sizden razı olsun. AK Parti demek, bölünmüş yol demek, havayolunu halkın yolu yapmak demek, sağlıklı dönüşüm demek, sosyal devlet ilkelerinin eksiksiz yerine gelmesi deme" diye konuştu.

TERÖRLE MÜCADELE KONUSUNDA KARARLILIK VURGUSU

Terör olaylarına değinen Yıldırım, "Terör öncelikli sorunumuz olmaya devam edecek. Biz aydınlık yarınlar dedikçe onlar karanlıktan medet umuyor. Birileri miletimizin birliğini, dirliğini, kardeşliğini, ülkemizi bölmeye çalışıyor. Yolları böleriz, ülkeyi asla böldürtmeyiz. Ekmeğimizi böleriz, Türkiye'yi böldürtmeyiz. Mesele, memleket meselesidir. Terörle mücadele konusundaki kararlılık aynı şekilde devam edecek. Biz, bu topraklarda bin yıldır bir ve beraber olarak, kardeş olarak yaşadık, bundan böyle de kardeş olarak yaşamaya devam edeceğiz. Bir, iri, diri, beraber, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Bize operasyonlar ne zaman bitecek diye soruyorlar, buradan milletime ilan ediyorum, bölgede yaşayan vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği, huzuru sağlanan kadar bu operasyonlar aynen devam edecek. Vatandaşlarımıza, sivillerimize yönelik saldırılar sona erinceye kadar bu operasyonlar devam edecek. Eli kanlı PKK terör örgütü silahlı eylemlerini sona erdirene kadar bu operasyonlar aralıksız devam edecek. Milletimiz rahat olsun, bu terör belasını Türkiye'nin gündeminden çıkaracağız. Şimdi şer çetesi biraraya geldi, DEAŞ, PYD, Paralel Terör Örgütü'yle aynı kararlılıkla mücadelemizi sürdüreceğiz. Milletimize ayar vermeye çalışan hainleri hepiniz gördü, bu hainlerin tokadı milletimiz 1 Kasım seçimlerinde vurdu. AK Parti'nin ışığını tercih eden millet karanlığa bir kez daha dur dedi. Paralel yapılanmalara, asla ve asla prim vermeyeceğiz. Bu ülkede hainlere asla yer olmayacak. şunu herkes iyi bilsin ki Türkiye'de tek devlet vardır o da Türkiye Cumhuriyeti devletidir" şeklinde konuştu.

Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bundan böyle göreve geldiğimde, Kurucu Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Sayın Abdullah Gül, Sayın Ahmet Davutoğlu'nun bıraktığı yerden hizmet etmeye, halkımızın hayatını kolaylaştırmaya ve yaşam kalitesini yükseltmeye devam edeceğim. Biz, sizinle gurur duyuyoruz."

"SESİME İNAT SİZLERLE MUHABBET ETMEYE DEVAM EDECEĞİM"

Konuşması sırasında sesi ara ara kısılan Yıldırım, bunun üzerine, "Sesime inat sizlerle muhabbet etmeye devam edeceğim. Sesim kısılabilir ama gönülden gönüle giden yolları kimse engelleyemez. Köprüler, hızlı trenler tamam ama bir eksiğimiz var, yeni bir anayasaya ihtiyacı var Türkiye'nin. Yeni anayasayı, Başkanlık Sistemi'nin getirmeye hazır mısınız. Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesiyle birlikte Türkiye'de artık herşey eskisi gibi olmayacak. Cumhurbaşkanımız milyonlarca vatandaşın oyunu almanın siyasi sorumluluğunu taşıyor" açıklamasında bulundu.

Milletten aldıkları güçle hizmetlerine devam edeceklerine dikkat çeken Yıldırım, "Türkiye, çok önemli bir teminattır. Mazlum, kimsesiz ülkelerin milletlerin kimsesidir. Bölgeye ayar vermeye çalışanlar hesabını yanlış yapmasın, Türkiye güçlü oldukça yerlilikte millilikte yüzde 80'lere ulaştığında kimse aşık atamaz" dedi.

Türkiye'nin bütün komşularına kucağını açtığını anlatan Yıldırım, Türkiye'deki mülteci sayısının 3 milyon olduğunu hatırlattı. Avrupa Birliği konusunda değerlendirmede bulunan Yıldırım, "Artık Türkiye konusunda ne düşündüklerini bilme zamanı gelmiştir. Türkiye, insan hakları konusunda mesafe almak, insan hak ve özgürlüklerini geliştirme konusunda gereken her türlü düzenleme ve uygulamayı kararlılıkla bugüne kadar yaptı, bundan sonra da yapmaya devam edecek" diye konuştu.

"LİDERİMİZDEN ÖĞRENDİĞİMİZ, DİKLENMEMEK AMA DİK DURMAYI BİLMEKTİR"

Kongrenin hayırlı olmasını dileyen Yıldırım, "Liderimizden öğrendiğimiz diklenmemek ama dik durmayı bilmektir. Biz millet dergahına hizmet etmeye devam edeceğiz. Beraber yürüdük biz bu yollarda, beraber ıslandık yağan yağmurda, söylediğimiz tüm şarkılarda, bize herşey seni hatırlatıyor" dedi.

YILDIRIM'IN, GENEL BAŞKAN ADAYLIĞI İÇİN BİN 282 DELEGENİN TAMAMI YAZILI İMZA VERDİ

Davutoğlu, kürsüden partilileri selamlayarak ayrıldı. Davutoğlu ile Binali Yıldırım, Davutoğlu'nun kürsü konuşması sonrası tokalaştı. Hacı Gürhan isimli bir partili, 'Ben Anadolu'yum' isimli şiirini okuyarak, 'barış' mesajı verdi. Binali Yıldırım'ın genel başkan adaylığı için bin 282 delegenin tamamı yazılı imza verdi.

Yıldırım'ın hayatını anlatan bir kısa film gösterimi oldu.