Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi’ye “Yaptıklarınız ortada yandaşa rant sağlama uğruna sizin aklınız başınızdan gitti ama bu millet aklınızı başınıza nasıl getireceğini de bilir, kimin yalan söylediğini de görür” dedi.

Bir süre önce CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Sürmene Çamburnu Ormanı’nda yükselen binalar nedeniyle Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu hakkında Sürmene Adliyesi’ne suç duyurusunda bulundu. Çamburnu Ormanı ile ilgili Pekşen’in açıklamalarına cevap veren AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, ‘Pekşen’in yalan söylediğini’ belirterek, ‘Pekşen aklını başına al, yoksa başında akıl bırakmaz bu millet” sözlerine

 CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör cevap vererek, “Şehrin imarı rezalet, trafiği rezalet, temizliği rezalet, ekonomisi rezalet gelmişsin ‘Pekşen aklını başına al, yoksa başında akıl bırakmaz bu millet’ diyorsun. Yaptıklarınız ortada yandaşa rant sağlama uğruna sizin aklınız başınızdan gitti ama bu millet aklınızı başınıza nasıl getireceğini de bilir, kimin yalan söylediğini de görür” dedi.

"BAKAN’IN SÖZLERİNİ HATIRLATIRIZ"

Turgay Güngör şu ifadeleri kullandı. “Sürmene Çamburnu yangınından sonra, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Bu alanların kesinlikle başka bir maksatla kullandırılması söz konusu olamaz. Zaten böyle bir şey kanunen de yasak. Yangının gerçekleştiği alanları en kısa sürede ağaçlandırma için hazırlayacağız ve ağaçlandırma mevsiminde buralarda fidanlar toprakla buluşacak” sözlerini sayın Haydar Revi’ye hatırlatırız. Söz konusu yeri bir yıl içinde ağaçlandırılacaktı ancak herkesin gözü önünde orada inşaatlar yükseldi. Hukuki bir davaya dahi tahammül edemeyen bir yapıyı halkımız elbet takdir edecek ve kimin sandığa gömeceğini belirleyecektir. Sayın vekilimiz konuyu yargıya taşıdı Ne yalanı konuşacak. Orada yükselen yapılar yalan mı? Yanlış mı görüyoruz? Yangından sonra bakan ne söyledi şimdi ne yapılıyor! Yalanı kim söylüyor. Tabi ki kimin yalan söylediğini halk görüyor” diye konuştu.

"ŞEHRİ NE HALE SOKTUĞUNUZ MALUM"

Trabzon şehrini, yönetiminizdeki belediyelerinizin ne hale soktuğu malum diyen Başkan Turgay Güngör, “Meydan Parkı’nda bütün ağaçları kuruttunuz, ayakta kalan ağaçlar ise ölü gidin görün.  Orman Fakültesi’ne sorun bu ağaçların durumu ne? Size anlatsınlar.

Şehrin trafiğini felç ettiniz, her kaldırım kenarını otopark yaptınız yollardan araçlar, kaldırımdan vatandaşlar zor geçiyor. Tanjantta 750 araçlık çok katlı otopark dediniz, 310’a düşürüp şehrin göbeğine yeni bir AVM inşa ederek kent trafiğini daha karmaşık ve çözümsüz bir hale getireceksiniz.”

"BOZTEPE’Yİ TRAŞLADINIZ, AĞAÇLARI KURUTTUNUZ"

Güngör sözlerine şu ifadelerle devam etti. “Doğalgaz 2007’de bitecekti hala bekliyoruz Kışın insanlarımız kömür tozu solutuyorsunuz. Canım Boztepe’ye otel yaptırıyorsunuz. Boztepe’yi tıraşlayıp, spor alanı olan semt sahasını halkın elinden alıp sattınız ve bir beton kitlesi yerleştirerek Boztepe’nin siluetini de bozdunuz. Yol ortalarına diktiğiniz ağaçlar kuruyor, haberiniz yok. Yeşil düşmanlığınız bunla da bitmiyor. Yaptırttığınız HES’lerle derelerde su bırakmadınız, derelerde yaşam öldü. Şimdi de yeni ‘Uzungöller yapacağız’ diyerek yaylalara el atıp oraların da doğal halini bozacaksınız. Uzungöl’de nasıl güzelleştirdiğiniz meydanda! Şimdi diğer yaylaları, halkın elinden alıp kendi yandaşlarınıza peşkeş çekme çabası içerisindesiniz. Şehrin imarı rezalet, trafiği rezalet, temizliği rezalet, ekonomisi rezalet gelmişsin ‘Pekşen aklını başına al, yoksa başında akıl bırakmaz bu millet’ diyorsun. Yaptıklarınız ortada yandaşa rant sağlama uğruna sizin aklınız başınızdan gitti ama bu millet aklınızı başınıza nasıl getireceğini de bilir, kimin yalan söylediğini de görür”