İstanbul Maltepe'de Kemal Delbe tarafından önce boğazı kesilip, üzerine yanıcı madde döktükten sonra ateşe verilerek katledilen öğretim görevlisi Aylin Sözer'le ilgili yeni bir detay ortaya çıktı.

Olay sırasında Sözer’in kardeşi ablasını önce telefonla aradı. Sözer telefonu açmayınca da kendisinde bulunan yedek anahtarla eve girmeye çalıştı. Ancak kapının içerden kilitli olduğu için açılmadı. Bunun üzerine kardeş Sözer, durumdan şüphelenerek “kardeşim yalnız yaşıyor, ablama ulaşamıyorum” diyerek polis çağırdı.

ZANLININ İKİ AYRI SUÇ KAYDI BELİRLENDİ

Bir süre sonra kapının önünde polis arabasını gören katil zanlısı Ayyıldız, Aylin Sözer’in cansız bedeninin bulunduğu yatağı ateşe verdi. Zanlı Ayyıldız'ın bu yolla yangın çıkarıp, delilleri yok etmek ve durumdan faydalanıp olay yerinden kaçmayı amaçladı Gözaltına alınan zanlının üzerinden 3 gram sentetik uyuşturucu madde çıktı. Ayyıldız’ın yaralamadan 2 suç kaydının olduğu tespit edildi.

"HIRSIZLIK SÜSÜ VERMEK İÇİN"

Yakalanan katil zanlısı polise, Sözer ile 10 yıldır tanıştıklarını iddia ederek “Sabah borç para istemek için evine gittim. Aramızda tartışma çıktı. Bıçakladım. Hırsızlık süsü vermek için altınlarını aldım” dediği öğrenildi.

Editör: TE Bilişim