Milli Savunma Bakanı Akar ve ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Dunford, arasında kritik görüşme gerçekleştirildi. Türk tarafının IŞİD terör örgütüne karşı Suriye'de ABD askerlerinin çıkması ile birlikte nasıl süreç işleyecek olduğu hakkında Dunford bilgilendirilirken, Türk askerinin Suriye'de yapabilecek oldukları ve neler yapmak istedikleri konusunda her iki tarafında bazı konularda mevkidaş olarak iki tarafın bilgilendirildiğini açıkladı. Türkiye'nin Suriye'de askeri olarak harekata başlaması ve harekatın süresinin ne kadar sürecek olduğu ve tahmini olarak neler olabilecek olduğu konusunda her iki tarafında birbirlerini en üst düzeyden bilgilendirdikleri açıklandı.

Resmi açıklama yapıldı

"Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford ve beraberindeki heyeti Millî Savunma Bakanlığında kabul etti. Heyetler arası toplantıya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler de katıldı.

Toplantıda, Suriye’nin kuzeyindeki gelişmeler, ABD’nin bölgeden çekilmesi, terör örgütü PKK/YPG’ye verilen silahların geri alınması ve DEAŞ dâhil terör örgütleriyle mücadele konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

Bu kapsamda, Bakan Akar tarafından konuk heyete;

- Türk Silahlı Kuvvetlerinin Kürt kardeşlerimize karşı değil, bölgedeki tüm etnik ve dini topluluklar için tehdit teşkil eden PKK/YPG ve DEAŞ’lı teröristlere karşı mücadele ettiği,

-  Bu mücadelede ülkemizin Suriye ve Irak’ın toprak bütünlüğüne daima saygılı olduğu,

- Münbiç Yol Haritası’nın süratle tamamlanarak terör örgütü PKK/YPG'nin bir an önce bölgeden çıkarılması gerektiği,

- Türkiye’nin; sınırlarının güvenliği ve bölgenin istikrarı için gereken her türlü tedbiri almakta kararlı olduğu vurgulandı."

Editör: TE Bilişim