Geçtiğimiz günlerde eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu'nun kurmuş olduğu Gelecek Partisi'nin ardından, Ali Babacan da parti kurma çalışmalarına hız vermeye başladı. Bazı haber kaynaklarına göre, Ali Babacan kuracağı partiyi 2020 yılının ocak ayında tanıtmayı planlıyor.

Ak Parti’den istifa ettikten sonra parti kuracağı yönündeki haberler daha sık gündeme gelen Ali Babacan, parti kurma çalışmalarında son aşamaya yaklaştı. Babacan’ın ekibinde yer alan bir yetkiliye dayandırılan habere göre, Ali Babacan tarafından kurulacak yeni partinin 2020 yılının ocak ayının ortasında tanıtılacağı belirtildi.

Öte yandan Ali Babacan'ın kuracağı parti için çalışma metotları ve kuruluş ilkeleri gibi birçok konunun, hazır olduğu ve başta Kürt sorunu, ekonomi ve eğitim gibi konularda parti yetkililerinin kendi alanında uzman kişilerle bir araya geldiği belirtildi.

Kürt Çalıştayı Yapıldı

Geçtiğimiz günlerde başkent Ankara'da 15 kişinin katılımıyla, yeni parti hazırlığında olan yetkililer tarafından bir Kürt Çalıştayının yapıldığı basına yansımıştı.

Acemoğlu İle Fikir Alışverişi Yapılıyor

Partinin nasıl bir ekonomi politikası izleyeceği yönünde Acemoğlu ile fikir alışverişi yapıldığı, ekonomi düzeyinde kendisinin fikirlerinin parti içerisinde karşılık bulacağı konuşuluyor. Yetkililer Ali Babacan'ın Ak Parti döneminde ekonominin başında önemli başarılar sağladığını ve onun bilgi ve birikimi ile iktidara geldikten sonra, ekonomik anlamda Türkiye'de önemli kalkınmanın olacağını söylüyorlar.

Bilindiği üzere Ali Babacan Ak Parti ile birlikte 13 yıl boyunca bakanlık yapmış ve ekonominin patronu konumunda yer almıştı. Ayrıca IMF ile hükümetin yürüttüğü ekonomik reformlar esnasında da, Ali Babacan aktif görev almıştı.

Mahalle Buluşmaları Dahi Yapılıyor

Partinin en önemli özelliğinin kavgacı siyaset dilinden uzak bir siyaset diline sahip olacağı söylenirken, partinin Türkiye'nin sorunlarına odaklanmış farklı çözüm önerileri getireceği açıklandı.

Parti yetkililerinin özellikle büyük illerde mahallelerde tanınmış ileri gelen isimlerle bir araya gelip, çeşitli istişarelerde bulunduğu haberleri de parti ile ilgili açıklamalara yansımış durumda.

Partinin şu an için kurucular kurulu, logosu ve ismi hakkında herhangi bir açıklama bulunmadığını söyleyen yetkililer, farklı mecralarda kendi açıklamaları dışında yansıyan haberlerin gerçeği yansıtmadığını daha vurguluyorlar.

Editör: TE Bilişim