Almanya Şansölyesi Angela Merkel, Avrupa'nın daha hızlı karar alması ve daha fazla sosyal sorumluluk üstlenmesi gerektiğini açıkladı. Avrupa Birliği'nin ortak fikir birliğine birçok konuda varamadığından dolayı sorunları çözmekte zorlandığını ve bunun AB'ye verdiği zararının olduğunu açıklayan Merkel, AB'nin alacak olduğu sosyal sorumluluk sayesinde daha çok güç elde etmesinin mümkün olabileceğini, henüz bir sorun hakkında karar verirken birçok farklı sorunla karşı karşıya kaldıklarından dolayı doğru karar veremediklerini veya geç karar verdiklerini açıkladı.

Finans krizi yaşanmaması için ne gerekiyorsa yapılmalı

Almanya Şansölyesi Angela Merkel, ''Dünyada bir daha finans krizi yaşanmaması için ne gerekiyorsa yapılmalı. Dünyadaki 2008 yılında yaşanan finans krizi birçok sorun yaşanmasına sebep oluyor ve bunun olmaması için Avrupa Birliği ve tüm ülkeler ortak olarak kendi üzerlerine ne düşüyorsa çalışmalı ve yapmalı'' dedi.

Ekonomik krizlerin arkasında krizlerden sonra daha büyük kriz bıraktığından bahseden Merkel, ''ekonomik kriz olmaması için ülkeler üzerlerine ne düşüyorsa hemen yapmalı ve 2008 yılında yaşanan finansal kriz tekrar yaşanmamalı'' dedi.

Editör: TE Bilişim