Rent a car (araç kiralama) sektörü uzun yıllardır ülkemizin ekonomisine etki eden önemli sektörlerin başında yer almaktadır. Kısa dönem veya günlük kiralamalar genelde şahıslar tarafından yapılırken, uzun dönem kiralama ve filo kiralama hizmetleri şirketler tarafından yapılmaktadır.

Şahıslar araçlarını sattıklarında yeni araç alana kadar veya kendi araçları o anki işlerine yeterli olmayınca kiralama yöntemini seçerlerken, şirketler öz maliyetlerini karşılayabilmek adına araç satın almak yerine kiralamaya yönelmeyi tercih etmektedir.

Hem şahıslar hem de şirketler araç kiralama hizmetini aldıkları zaman, aracın sigorta ve kaskolarıyla alakalı herhangi bir ekstra maliyete girmedikleri gibi, düşünmek için zaman ayırmaya da ihtiyaçları olmaz. Lastik ve periyodik bakımlar da rent a car şirketi tarafından karşılandığı için kiralama müşterisinin yalnızca aracına binip kontağı çevirmesi yeterli olacaktır.

Ülkemizde her ne kadar rent a car hizmetini profesyonel ve güvenilir şekilde veren firmalar olsa da her sektörde, her meslekte olduğu gibi, bazı problemli firmalar da bulunabilmektedir. Şahıs veya şirket araç kiralamak istediği zaman, hizmeti almak istediği firmanın geçmiş işlerine, aldıkları yorumlara dikkat edebilir.

Rent a car sektöründe görülen en büyük sorunlardan birisi kasko problemi. Bazı şirketler kasko poliçesi hiç yaptırmıyor, bazıları ise muafiyetli olmasına rağmen bunu müşteriye bildirmeyince problem yaşanıyor. Sektörün birçok şirketinde bu problemler bulunmazken olası en önemli sorunların başında kasko problemi geliyor.

Fores Ankara Rent a Car sektöründe 16.yılını doldurmamın mutluluğu ile müşterilerine güven vererek nice 16. yılları tamamlamak misyonunda olan bir firma. Fores rent a car pandemi koşullarına uygun olarak, kiradan dönen her aracı detaylı temizliğe alıyor ve diğer kira müşterisine güvenilir temizlik koşullarıyla teslim ediyor. Araçlarının tamamında full rent a car kaskosu bulunan Fores’in filosunda ekonomik, orta grup ve lüks segment araçlar bulunuyor. Araçlarını tamamı 2019 model ve 2022 model aralığında bulunan şirketten manuel ve otomatik şanzıman seçenekleri, dizel veya benzinli motor seçeneklerinden istediğiniz, ihtiyacınıza uygun olan aracı kiralayabilirsiniz.

Editör: TE Bilişim