Binlerce öğrencinin dört gözle beklediği AÖF final sınavı sonuçları açıklanıyor.
Peki sınav sonuçları ne zaman ve nereden açıklanacak?

anadolu.edu.tr adresinden açıklanacak final sınav soru ve cevaplarını öğrenciler T.C numaraları ile sorgulayabilecekler.


AÖF final sonuçları ise sonuc.anadolu.edu.tr adresiyle aynı andayayınlanacak. AÖF final soru cevapları veAÖF sonuçları T.C numaraları ile sorgulanabilecek.


Bu açıklamayla birlikte öğrenciler www.haberts.com’dan da TC numaralarını kullanarak AÖF öğrenci sistemine giriş yapıp final sonuçlarını öğrenebilecek.

Link çalışmadığı takdirde bu linkten giriş yapabilirsiniz;
AÖF ALTERNATİF GİRİŞ LİNKİ İÇİN TIKLAYIN

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

AÖF bahar dönemi 23-24 Mayıs tarihlerinde vize sınavlarını gerçekleştirdi. Sınav sonrası öğrencilerin en çok beklenen haber tabiki sınav soru ve cevaplarının yayınlanması ve ardından da sınav sonuçlarının ilan edilmesidir. AÖF sınav soruları, sınavın gerçekleştirilmesinden kısa bir süre sonra Açıköğretim Fakültesi'nin resmi sitesinden yayınlandı. Sırada sınav sonuçları açıklanması var. AÖF sınav sonuçlarının Anadolu Üniversitesi'nin resmi sitesi anadolu.edu.tr'de yayınlanması ile aynı anda haberimizden de öğrenebilirsiniz...

23-24 Mayıs tarihlerinde yapılan Bahar Dönemi AÖF sınav soruları ve cevapları erişime açıldı. Öğrenciler AÖF sınav soruları ve cevaplarını T.C. kimlik numara ve şifreleriyle öğrenebilecek.

AÖF sınav ve değerlendirme sistemleri

aof-sinav.20150525084810-(1).jpg1. Yıllık Mutlak Sistem
Yıllık mutlak sistemde dersler dönem esasına göre değil, yıl esasına dayalı olarak belirlenmektedir. Sisteme kayıt yaptıran veya kayıtlı olup kayıt yenileten öğrenciler bir öğretim yılında sorumlu olduğu derslerden ara ve yıl sonu sınavlarına girerler. Yıl sonu sınavında başarısız olan öğrenciler bütünleme sınavına girerler.
Öğrencilerin bir dersten başarılı olabilmeleri için önceden belirlenen not ölçüsüne ulaşması beklenmektedir. Bir başka deyişle, mutlak değerlendirmede ulaşılması gereken standartlar önceden belirlenmektedir. Öğrencinin aldığı notların, belirlenen bu standartlara ulaşması gerekmektedir. Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinde daha önceki öğretim yıllarında yıllık mutlak sistemde öğretim yapılan programlarda geçme notu; ara sınavın %30’u yıl sonu veya bütünleme sınavının %70’nin toplamının en az 50 puan olması gibi bir ölçüt önceden belirlenmektedir.
 
Geçme notunun anlamı, alınan puanın belirlenen standart ile aynı ya da yüksek olmasıdır; kalma notunun anlamı ise alınan notun belirlenen standardın altında olması demektir. Dersin zorluk derecesi, öğrencinin potansiyeli, ilgi, yetenek ve beklentilerine bakılmaksızın, öğrencilerden her dersten önceden belirlenen başarı sınırına ulaşması beklenir. Bir öğrencinin başarısı, başka bir öğrencinin başarısından bağımsızdır.
 
2. Dönemlik-Kredili Sistem
 
Kredili sistem olarak uygulanan sistem literatürde değişik adlarla anılmaktadır. Bunlar; ders geçme, kredili sistem, bireyselleştirilmiş sistem, seçmeli sistem gibi. Tüm bu sistemlerin ortak yanı öğrenciyi merkeze almaları ve öğrencinin yararını ön planda tutan yaklaşımlara dayandırılmış olmalarıdır. Kredili sistemin özellikleri şu şekilde sıralanabilir; Öğrenci merkezlidir.
 
Her öğrenci potansiyeli oranında başarılı olur. Her öğrencinin her dersten aynı öl-çüde başarılı olması beklenmez. Öğrenciler, ilgileri, yetenekleri, amaçları ve beklentileri doğrultusunda kendi öğre-nimlerini gerçekleştirirler. Öğrenme bireyin sorumluluğundadır.
 
Program, birinci, ikinci, üçüncü, dördüncü sınıf dersleri olarak ayrılmaz, ancak dersler ile ilgili koşullar vardır. Kredili sistemin amacı, her öğrencinin kendi ilgi, istek ve yeteneğine göre yönlendirilme-sine, geliştirilmesine, belirli alanlarda yetiştirilmesine ve başarısızlıktan çok, başarının değerlendirilmesine olanak sağlamaktadır.
Editör: TE Bilişim