24 Kasım 2019 tarihinde yapılan arabuluculuk sınavına tüm Türkiye’den toplam 27,537 kişi girdi. Sınavdan başarılı olmak için 91 ve üzerinde puan almak gerekiyordu. Sınava giren 28 bine yakın adaydan yalnızca 6,271 aday barajın üstünde kaldı ve arabulucu olarak görev yapmaya hak kazandı. Sınava katılan 200 hukukçu milletvekilinden ise sınavı geçen olmaması herkesi şaşkına çevirdi.

Milleti temsilen görev yapan kişilerin mesleklerinde de temayüz etmesi gerekirken bu şekilde sınavdan başarılı 1 kişi bile olmaması özellikle sosyal medyada büyük tartışma başlattı. Kimileri ülkede liyakatin sorgulanması gerektiğini belirtirken, kimileri ise vekillerin iş yoğunluğundan dolayı sınava hazırlanamadığını belirterek eleştiri yapmaktan çekindi.

Ali İhsan Yavuz ve Hakan Özatar da Barajı Geçemedi

AK Partinin Genel Başkan Yardımcısı olan ve hukukçu kimliğiyle genellikle ön planda olan Ali İhsan Yavuz’un da sınavdan geçememesi dikkat çekti. Sosyal medyada Hukuk İşleri Genel Müdürü Hakan Özatar’ın sınav sonucunun ekran görüntüsünün paylaşılması da büyük tartışma yarattı. Hakan Özatar kimlik bilgilerinin birileri tarafından ele geçirilerek sınav sonucuna ulaşıldığını söyledi ve bu kişiler hakkında gerekli yasal işlemleri başlatacağını açıkladı.

Editör: TE Bilişim