Araç değer kaybı avukatı desteği, özellikle maddi hasarlı trafik kazalarında, karşı tarafın sürücüsünün kusurlu bir hareketi sonrasında araçta meydana gelen maddi hasara ilişkin, aracın ikinci el piyasasındaki değerinin düşmesinde ihtiyaç duyulan hukuki bir hizmettir. Zira meydana gelen maddi hasarlı trafik kazasında kusuru bulunmayan taraf, aracında meydana elen zararın giderilmesi için söz konusu trafik kazasında kusuru bulunan taraftan maddi tazminat talep etme hakkı bulunmaktadır. Bu davanın açılması her ne kadar ilgili kanunda yer alan hükümlere göre avukat vekaleti olmadan, şahsen başvuru ile mümkün olmasına rağmen, alanında uzman bir araç değer kaybı avukatı ile davanın çok daha hızlı ve başarılı şekilde çözüme kavuşturulması sağlanmaktadır.

Bu noktada araç değer kaybı davası gündeme gelmektedir. Trafik kazası sebebiyle aracın ikinci el piyasa değerinde meydana gelebilecek olan değer kaybına ilişkin tutar, trafik kazasında hatası bulunan sürücünün sigorta şirketinden tahsile edilerek, mağdur olan hak sahibine kusuru oranında tazmin edilmektedir. Yukarıda da bahsettiğimiz üzere araç değer kaybı davası sorgulama işlemleri de dahil olmak üzere bu yasal süreçte avukatlık desteği almak taraflar için büyük önem teşkil etmektedir. Nitekim her ne kadar meydana gelen maddi hasarlı trafik kazasında mağdur olunsa da ilgili kanunlara uygun şartlara göre hazırlanmayan dava dilekçeleri yetkili mahkeme tarafından reddedilebilmekte ya da yapılan yargılama sürecinde tazminata hükmedilmemektedir.

Araç Değer Kaybı Davası

Borçlar Kanunu’nun 72. maddesinde belirtilen esaslara göre araç değer kaybı davası, kazanın gerçekleşmesinden veya kazaya sebep olan tarafa hükmedilmesinden itibaren iki yıllık süre içinde açılabilmektedir. Bunun yanında kaza tarihinden itibaren 10 yıllık zamanaşımı süresi mevcuttur. Bu sürelere dikkat edilmesi için hukuki prosedürler hakkında derin bilgi ve deneyim sahibi araç değer kaybı avukatı desteğine başvurulması önem teşkil etmektedir. Öte yandan araç değer kaybı davası dilekçesi hazırlanması ve söz konusu davayı açabilmek için gerekli belgelerin hazırlanması gibi hususlarda uzman araç değer kaybı avukatını, Ferhat Kule Hukuk Bürosu’ndantahsis edebilirsiniz. Hizmetlerimiz hakkında detaylı bilgileri avukatlık ofisimizle iletişime geçerek alabilirsiniz.

https://ferhatkule.av.tr/

interaktifplus ( Pozitif İnternet Çözümleri )

Editör: TE Bilişim