Akaç yaptığı açıklamada şunları söyledi: 

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Sayın Temel Altunbaş , “Partimizin bayrağının Ortahisar burçlarından bir daha inmemek üzere dalgalanması için, ne yapılması gerekiyor ise yapmak üzere, aday oluyorum” şeklindeki açıklamamıza “yapabilecekseniz buyurun” diye yanıt vermiş.

Sayın başkan bu söylemi ile bize, partimize de tevazuu göstermiş! Biz atama ile değil, 2019’da, Allah’ın izni ve halkın iradesi ile geleceğimizi söyledik. Atama dönemi ya, karıştırmış olabilir.

Sayın Başkan’a şunu hatırlatmakta fayda var. 2004-2009 döneminde partimizin yerel iktidarında belediyenin yaptığı kalıcı yatırımlar haricinde, diğer kamu kurumlarının yatırımlarının çıkardığınızda, rutin hizmetler dışında belediye tarafından gerçekleştirilen ve halkın aklında kalabilecek nitelikte hangi proje var?

2016 yılı belediye’nin kendi beyanları ile yaptıklarına baktığımızda rutin, yıllara sari hizmetler dışından yapılan, yapılması planlanan elle tutulur projeler olmadığını, kamusal alanının yaşamakta olduğu mali tıkanıklıkta dikkate alındığında, 2018-2019 yıllarında da atılabilecek çok fazla adım olmadığını da söyleyebilirim.

Ortahisar’a bağlı mahallerdeki nüfus yoğunluğun her geçen gün artması, yol ve içme suyu sorununun da artmasına neden olduğunu biliyoruz. Yapılmakta olan çalışmaların olduğunu, özellikle içme suyu için Karakaya suyu arıtma tesisi inşaatının tamamlanmak üzere olduğu, asıl yapılması gerekli olan Karakaya barajı ile ilgili henüz atılan bir adım olmadığını söyleyebiliriz. Ortahisar’ın 50 mahallesinin ihtiyacını karşılayacak olan içme suyu projesinin takipçisi olacağız.

Ortahisar ilçemizde planlanan kentsel dönüşüm çalışmalarının gerçekleştirmesi de hızlı gitmemektedir. Pelitli ve Zağnos projelerinde inşaat devam eder iken, Çağlayan ve Çömlekçi kentsel dönüşümde herhangi bir çalışma yok.

Ortahisar’da 2016 yılı içinde toplam 15 mahallede 4,0 da’lık yeşil alan oluşturulmuş, 6,0 da alanda yeşil alan yenilemesi yapılmıştır.

Akçaabat-Arsin arası trafik sorununun yoğunluğunu Ortahisar ilçesinde hissetmekteyiz. Gümüşhane ilimizin bile tamamlanmış olan şehir geçişi, Trabzon ili için hala bir tartışma konusu olmaya devam ediyor. Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından yapımı sürdürülmekte olan kavşak inşaatları, Kanuni bulvarı inşaatı çalışmaları devam etmekte iken, güney çevre yolu inşaatı ile ilgili de bir gelişme olmadığını söyleyebiliriz.

Halk ile iletişim, çalışma! Belediye meclis gündemleri takip edildiğinde ağırlıklı konuların imar değişiklikleri olduğu görülecektir. Kentin bu hale gelmesinde ne yazık ki imar ile ilgili uygulamaların geçmişten bugüne belirli bir standarttan uzak olmasından kaynaklıdır. Bunu bitirmek zorundayız. Bu kenti geleceğe taşıyacak bir imar planı olmalı, mümkün ise ıslah şartları hariç değişiklik yapmak imkansız hale dönüştürülmelidir.

Sayın Başkan’a tavsiyem Ortahisar’a bir Boztepe’den, bir de deniz’den bakmalı, dünden bugüne bu kentte hep beraber ne katıp katmadığımızı görmeli, öz eleştiri yapmalıyız. Tarih kenti, kültür, medeniyet kenti olan Trabzon’dan,  suni olarak büyümüş görünen beton yığını haline dönüşmüş, bir Trabzon’a.

Evet Sayın başkan, Ortahisar Belediyesinin burçlarına, şanlı bayrağımızın yanına CHP’nin Altı Ok’lu bayrağını da asacağız, atama beklemiyoruz, halk iradesi ile 2019’da.

Editör: TE Bilişim