İstanbul'un en dikkat çeken hamsi şöleni olan Bağcılar Hamsi Şöleni bu yılda binlerce kişiyi Hamsi'ye doyurdu. Tam 5 ton hamsinin kızartıldığı şölende yanında da Trabzon taş helvası ikramı yapıldı. Hamsinin her çeşidinin dağıtıldığı etkinlikte hamsili pilav, hamsili pizza, hamsili patates püresi, hamsili börek, hamsili karnıyarık , hamsi turşusu, hamsi ızgara, hamsi buğlama, hamsi tava, hamsi tatlısı, hamsili pide ve bir çok hamsinin çeşidi halka ikram edildi.

Şölende sanatçılar Erkan Yeşilyurt, Ahmet Taşkın, Çoloğun Mehmet ve Horon Ekibi yer aldı ama Afrin'den gelen Şehit haberi üzerine etkinlikte horon ve kemençe iptal edilip yerine sanatçılarımız tarafından kahramanlık türküleri okundu.

Bağcılar Trabzonlular Derneği Başkanı Etem Coşkun dernek olarak her yıl üstüne koyarak düzenlediğimiz hamsi şöleni bu yılda binlerce kişinin katılımı ile bir kez daha ispatlanmıştır dedi. Coşkun bugün Şehit haberi almamız bizi derinden üzmüştür ve biz bu haberi alıp horon ve kemençe'ye devam etseydik bu bize yakışmazdı o yüzden programı sadece hamsi dağıtımı ile tamamladık dedi.

Hamsi festivaline her zaman desteklerini esirgemeyen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise her yıl Trabzonlu hemşerilerimizle birlikte bu muhteşem etkinlikte bir arada olmak bizlere mutluluk veriyor diyerek bugün afrin'den aldığımız acı haber ile şölende horonu ve kemençe'yi iptal ettik diyerek ülkemiz üzerine oynanan oyunları hep birlikte bozacağız dedi.

Haber: Ömer Karakaş / HaberTS Istanbul Sorumlusu









Editör: TE Bilişim