Bedelli askerlik bekleyen ve en kısa süre içerisinde çıkmasını isteyen genç erkeklerin talebi askere gitmemek yönünde iken hükümet bu talebe yoğun istek sonrasında yanıt vermek zorunda kalmıştı.

Seçimlerden hemen önce bedelli bekleyen kimseler için AK Parti grubundan yapılan açıklamada bedelli konusunun seçimlerden sonraki ilk iş olduğu açıklanmış ve bedelli askerlik için çalışmaların yapılacak olduğu belirtilmişti.

AK Parti yöneetimi aldığı karar sonrasında bedelli askerlikte 25 yaş şartı + 28 gün + 15.000 TL ücret üzerinde karara vardı.

AK Partili Turan, 28 gün şartı konusunda açıklama yapmadı ancak kulislerde 28 gün şartının kaldırılacak olduğunu bu hali ile genç Türk erkeklerinin 28 gün askere gitmeyi şimdiden reddetitiği ve kabul etmediği basına yansıyan gelişmelerden birisi oldu.

28 Gün Şartı Kalkacak Mı?

28 gün şartının kulislere göre kalkması, kalkmaması durumunda ise bedelli askerlik bekleyenlerin 28 gün askerlik hizmetine gitmeyerek bu konuda kesin bir tavır takınacak oldukları medyaya yansımış durumda. AK Parti bu konuda atacak olduğu adımlar ile bedelli askerlikte 28 gün şartını kaldıracak mı? Genç Türk erkeklerinin ''askere gitmeme'' taleplerine tam kesin olarak yanıt verecek mi? Bir süre sonra belli olmuş olacak.