Bedelli askerlik 2019 yılında kalıcı hale getirilmişti. 2 yıllık bedelli askerlik ücretinde yüzde 38 artış oldu!

6 ayda bir artan bedelli askerlik tutarları artık otomatiğe bağlandı. Bedelli askerlik ücreti 43 bin 150 liraya çıktı. Böylece 2019 yılında kanunlaşan kalıcı bedelli askerlik tutarında totalde yüzde 38'lik zam oldu. Yeni işe giren ve iş hayatından kopma korkusu yaşayan gençler, bedelli askerliği tercih ediyor. Ancak fiyatlardaki bu artış binlerce gencin hevesini kursağında bıraktı.

Yeni düzende bedelli askerlik ücreti memur maaşı katsayısına endekslendi. 2018 yılında 15 bin liraya yapılan bedelli askerliğin tutarı artık 43 bin 150 lira.

Bedelli askerlik yapacak olan gençler, 1 Temmuz’dan geçerli olmak üzere bu fiyatı ödeyecek. 2 yıllık artış yüzde 38 oranında oldu. Bugün askerliği bedelli yapan gençler üç yıl önceki tutarın yaklaşık üç katını ödeyip, bir ay da kışlada temel eğitimden geçecekler.

Yurt dışında yaşayan Türkler ve yabancı bandıralı gemilerde çalışan denizciler ödemeyi döviz kurundan yapacak. Euro ile 4.774 euro ödeme söz konusu. Yoklama kaçakları ise bedelliden yararlanamayacak.

Editör: TE Bilişim