2020 yılına girilmesiyle birlikte dövizli ve bedelli askerlik yapmak isteyenlerin ödemesi gereken ücretlere de zam geldi.

Yeni yılın ilk 6 ayında geçerli olacak dovizli ve bedelli askerliğe ilişkin ödenmesi gereken ücretler açıklandı. 30 Haziran 2020 tarihine kadar geçerli olacak fiyatların yaklaşık % 6’lık bir artış gösterdiği görüldü. Yapılan zam oranının düşük olması vatandaşların yüzünü güldürdü. Bedelli olarak askerlik yapmak isteyenlerin 35 bin 54 liralık ücret yatırması gerekiyor. Dövizli askerlik uygulamasından faydalanmak isteyenler ise 5 bin 261 euro ödeyecek.

Bedelli Askerlik Bedelleri Nerelere Yatırılacak ?

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada bedelli askerlik yapmak isteyenlerin belirtilen ücretleri kamu bankaları ya da PTT’ye yatırması gerektiği belirtildi. 1 Temmuz 2020 tarihi ile 31 Aralık 2020 tarihi arasında ödenmesi gereken ücretin ise bilahare duyurulacağı açıklandı. Ücretini ödeyerek askerlik başvurusunda bulunan yükümlülerin gidecekleri birliklerinin önümüzdeki yıl Ocak ayı içerisinde e-Devlet sisteminden öğrenilebileceği de açıklandı.