Başkanlık görevinin ilk gününde basına önemli açıklamalarda bulunan ABD'nin yeni başkanı Biden, Covid-19 salgını için savaş zamanı tedbirleri aldıklarını ifade etti.

Koronavirüs salgını ile mücadele ettiklerini dile getiren Joe Biden, "İşler daha da kötüye gidecek" dedi. ABD'de virüse bağlı can kaybının önümüzdeki ay 500 bini geçeceği öne sürüldü. Biden'a göre durumu tersine çevirmek aylar alacak.

Biden'in Virüsle İlgili Hedefleri

Görevdeki ilk gününde ana hedefinin ilk 100 günde 100 milyon Amerikalı vatandaşı aşılatmak olduğunu belirtti. Federal Acil Durum Yönetim Merkezi her eyalete iletişimi sağlayacak birer merkez ve görevli atanacak.

Sağlık uzmanları ve bilim adamlarına daha büyük iş düşecek, halkın güveni öncelik olacak. Sağlıkçıların politikadan uzak, özgürce çalışmaları için gereken alan sağlanacak.

Savaşta gösterilen çabanın aynısı, salgınla mücadele sürecinde gösterilecek. Şırınga, koruyucu ve ekipman üretimleri arttırılacak.

Joe Biden, bu açıklamaların ardından, 11 yeni Başkanlık Emrini imzalayarak yürürlüğe soktu. Koronavirüs planlarını kapsayan bu emirlerde Ulusal sağlık örgütleri ile ortak çalışmalar da yer aldı. Toplumsal merkezler için kılavuzlar oluşturulacak, ulusal veri bankası geliştirilecek, ilaç ve aşı üretimi artacak, ekipler kurulacak, eyaletlere maddi destek verilecek. 11 emire göre; ulusal ve uluslararası ulaşımda maske kullanımı zorunlu hale getirilecek.

Editör: TE Bilişim