Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, sonbaharda daha normale dönüşün mümkün olduğunu açıkladı.

Eylül başında toplumsal bağışıklığa ulaşabileceğimizi dile getiren İlhan, fiziksel mesafeye dikkat ederek, belki çok rahat yerlerde maske takmayarak, aşımızı da olduğumuzda sonbahar başında normale dönebileceğimizin mümkün olduğunu söyledi.

Prof. Dr. İlhan, Türkiye'nin koronavirüs ile mücadelede iyi bir noktaya geldiğini söyledi. Vatandaşların tedbirlere uyması, aşılanmanın hız kazanması burada önemli. Vaka sayısının 60 binlerden 5 binlere gelmesi güzel bir gelişme.

İlhan, 20 milyona yakın kişinin ilk doz aşısını olduğunu ve hızlı bir şekilde toplumsal bağışıklığa doğru yol alındığını belirtti. Prof. Dr. İlhan,

"Her şey yolunda giderse toplumun yüzde 60'ının bağışık ya da bir başka ifade ile aşılanmış olması günlük yaşama dönmek için uygun gibi görünüyor. 50 milyonun üzerinde vatandaşımız aşılandığında iyi bir noktaya doğru geleceğimizi söyleyebiliriz." dedi.

Prof. Dr. İlhan, sonbahar döneminde mesafeye dikkat ederek maskelerimizi çıkarabileceğimizi söyledi. Elbette riskli yerlerde ve kapalı alanlarda maske kullanmaya devam edilmesi gerekiyor. Açık havada maske takma zorunluluğu kalkabilir.

Editör: TE Bilişim