HaberTS - Haber Servisi - Tüm Türkiye geneli Ramazan Bayramı boyunca koronavirüs salgını sebebiyle evlerinde kalmak zorunda olmuştu. Hal böyle olunca insanlar tarafından Kurban Bayramında yasak olacak mı? Diye araştırılmaya başlandı. Daha önce Karabük Valisi tarafından yasak olacağı açıklanmıştı. Bugün ise Bartın Valiliği tarafından yasak olacağı açıklandı.

Vali Sinan Güler tarafından yapılan açıklamada Kurban Bayramı’nda toplu bayramlaşma gibi etkinliklerin yasaklanacağını ifade ederken, Bilim Kurulu’nun göndereceği rehberi beklediklerini söyledi.

Vali Güler konuyla alakalı:

"Zaten, İl Hıfzıssıhha Kurulumuz, Kurban Bayramı ile ilgili kararlarını açıklamıştı. Mesela hayvanın başında 1 kişi bulunacak. Tabi bir vakit geçtiği için Pazartesi günü olacak olan toplantıdaki bu eski kararımızı bir kere daha vurgulamış oluruz. Yeni yasaklama kararları da olacak. Hafta sonu yapılacak bilim kurulu toplantısını bekliyorum. Aslında Karabük Valiliği’nin söylediği şey hepimizin aklından geçen şey. Bilim kurulu rehberini göndersin. Buradaki adetleri usulleri öğrensin. Bu karar alındıktan sonra her evde her köyde jandarma polis bulundurma ihtimalimiz yok ama bunu ilan ettiğimizde bir caydırıcılık olacağına inanıyorum. Toplu olarak bir köyde, bir mahallede insanlar toplanıp bayramlaşma etkinliği yaparlarsa onları yasaklayacağız"

Dedi.

Editör: TE Bilişim