Prof. Dr. Mehmet Naci İnci, Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü'ne vekaleten atandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar ile Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu görevden alındı. YÖK ise rektörlüğe vekaleten Prof. Dr. Mehmet Naci İnci'yi atadı.

Rektörlük adaylığı başvuru ilanı da aynı zamanda çıktı. Şartları taşıyan adaylar yarından itibaren 2 Ağustos 2021 tarihine kadar rektörlük için başvuruda bulunabilecek. Başvurular bizzat ya da posta yoluyla YÖK Başkanlığı'na yapılacak.

15 Temmuz Darbe Girişimi ve Milletin Zaferi Anma Programı ve Fotoğraf Sergisi'nin düzenlendiği Boğaziçi Üniversitesi Rumelihisarı Şehitliği Nafi Baba Binası'nda, Bulu yerine vekaleten atanan Prof. Dr. İnci konuşma yaptı.

Etkinlikte Rumelihisarı Şehitliği ziyaret edildi, Şehitlere dua okundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından 15 Temmuz'a özel belgesel izletildi. Etkinlikte konuşma yapan vekil rektör Prof. Dr. Mehmet Naci İnci, 15 Temmuz'a özel sözleriyle beğeni topladı.

Prof. Dr. Mehmet Naci İnci Kimdir?

Lisans derecesini Marmara Üniversitesi'nden, Doktora derecesini İngiltere'deki Heriot-Watt Üniversitesi’nden almıştır. Doktora sonrasında Stanford Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü'nde 1993-1994 yılları arasında optik haberleşme alanında çalışmalar yapmıştır. 1994 senesinde Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü'nde yardımcı doçent, 1996'da ise doçent olmuştur. Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesinde, Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümünde, Almanya'daki Stuttgart Üniversitesi, Japonya'daki Gunma Üniversitesi, Norveç Teknik Üniversitesi ile İngiltere'deki Heriot-Watt Üniversitesinde konuk profesör olarak bulunmuştur. Üniversite-sanayi ilişkilerinin geliştirilmesine dair çalışmalarıyla iki uluslararası patenti bulunmaktadır.

Editör: TE Bilişim