Maalesef ki, kadına şiddet ve tecavüz olayları giderek artış göstermekte. Okumanın önemini hepimiz biliriz. Ama şu var ki, ahlak ve saygı için başka şeyler de gerekiyor. Bir tecavüz vakası da Üniversite den geldi. 

Giderek artış gösteren cinsel taciz olaylarına bir yenisi daha eklendi. Üstelik taciz eden de bir araştırma görevlisi. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinde araştırma görevlisi olan 30 yaşındaki Hidayet, 2017 yılında öğrencisinin içeceğine ilaç atarak tecavüz etmişti. Tecavüz görüntülerini kaydeden cani hoca, genç öğrencisini bunlarla tehdit etti. Ama olay burada da bitmiyor. 

Tecavüz görüntülerini kaydeden Hidayet V. Daha sonra bu görüntüleri internette paylaşacağını söyleyerek S.V'yi tehdit etti. Hidayet V, genç kızı kendisiyle evlenmeye zorladı. S.V de korkarak tecavüz olayını ailesinden gizleyerek Hidayet V, ile evlendi. Fakat genç kız için asıl kötü hayat evlendikten sonra başladı. Evlendikten sonra hayatı cehenneme dönen S.V korkularını anlattı. 

S.V'nin iddialarına göre Hidayet V. Evlendikten sonra da S.V ile zorla ilişkiye girmeye devam etti. Hatta tacizlerin boyutunu biile artırdı. Hidayet V. Bununla kalmayıp S.V yi darp ediyor, ilişki esnasında ise kadının ellerini koli bandıyla bağlıyor, ocakta ısıttığı çatalı da genç kızın vücudunun çeşitli yerlerine bastırarak işkence ediyordu. 

Tüm bunları bire bir yaşayan S.V ayrıca Hidayet V'nin telefonda başka öğrencileriyle yazışmalarını da yakaladı. Nitekim S.V geçen yıl Aralık ayında savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu. Hidayet V. Tüm iddiaları reddetse de adli tıp raporu, genç kızın anlattıklarını doğruları ve Hidayet V. Tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Araştırma görevlisi Hidayet V., Samsun 1.Ağır Ceza Mahkemesi’nde “Eşe karşı nitelikli cinsel saldırı, eşe karşı eziyet” suçlarından tutuklu olarak yargılanıyor.
Adli Tıp, S.V.’nin vücudundaki kızgın çatal izleri, kesiler ve cinsel eziyet saldırılarını doğruladı.

S.V aynı üniversiteden pek çok kadının araştırma görevlisi Hidayet V. tarafından aynı şekilde tuzağa düşürülerek cinsel saldırıya uğramış olabileceğinden şüphelendiğini dile getirdi. 

S.V., “Ben evlendikten sonra okulda bazı kızlar bana ‘yeter artık, çek şu kocanın elini üstümüzden’ diyordu. Sonra öğrendim ki; aynı iğrenç olayları onlara da yapmış. Zorla ya da para karşılığı birlikte olmak istiyormuş. Bilgisayarı vardı. Tüm görüntüler ondaydı. Ben şikâyetçi olunca, bilgisayardaki hard diski söktü ve denize attı. ‘Hadi şimdi bulsunlar’ dedi. O gün beni darp etti ve iki gün eve kilitledi” diye konuştu.

S.V ayrıca Hidayet V.’nin telefonuna “şeyh” diye kayıtlı bir kişiyle kız öğrencilere karşı nasıl davranması konusunda sürekli mesajlaştığını, ve ondan tavsiyeler aldığını da belirtti.