Çay Sanayicisi İşadamları Derneği Genel Sekreteri Mustafa Yılmaz Kar, organik çay üretim kararının üreticiyi ilgilendirdiği kadar, tüketiciyi de ilgilendiren çok önemli bir adım olduğuna vurgu yaparak, “25.5.10 kompoze gübre gibi kullanımı kolay verimliliği yüksek organik gübre bekliyoruz. Bu beklentimize cevap gelmeyebilir. Organik gübre sihirli değnek de değil.” dedi.

Yaptığı araştırmalar ve yazdığı yazılarla çay sektörünün sesi olan Mustafa Yılmaz Kar derneğin web sayfasında bu kez organik çayı ele aldı.

Kar, Organik ürün üretmek için toprağı kazmak, havalandırmak ve sağlıklı hale getirmek işin ilk adımını oluşturduğunu, ikinci adımın ise hayvan beslemek ve onun gübresini toprağın üzerine sermek olduğunu vurguladı. Tonunun 2000 TL ye satılabileceği söylenen verimliliği kanıtlanmamış organik gübrenin yerine, verimliği kanıtlanmış hayvan gübresini kullanmanın daha karlı olacağına da değinen Kar, şu ifadelere yer verdi:

 “Organik üretime geçme kararı gençler için geleceklerini planlama aşamasında çok önemli bir iş kapısı açıyor. Günümüz gençleri insanları yönetmenin zorluğundan uzaklaşarak, tarımı ve hayvancılığı yönetmenin, toprakla dost olmanın ve hayvanlarla konuşarak yaşamanın ne kadar rahat ve stressiz olduğunun tadına varmalı. 

Üç dönüm çayı ve iki süt ineği olan bir ailenin aylık geliri 2 bin 991 TL ye geliyor. Emeği artırdıkça geliri artırmak tercihi de kişinin kendi elindedir.

Bu gün, hayvan yetiştirilmesi için mera vasfı olan yaylalarımız, hali vakti yerinde insanların sayfiye yeri haline gelmiştir. Hayvanlarını yaylaya çıkaranlara ‘buraları kokutma’ diyecek kadar ileri gidenler var. Dağ gibi büyümüş GDO’lu karpuz kabuğunun gölgesinde güneşleneceğimiz günlere doğru doludizgin gidiyoruz.”