CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, gün içerisinde yaptıkları görüşmelerde ''son pürüzleri'' aştıklarını ve anlaşmaya vardıklarını açıkladı. İttifak için önemli kararlar alındığını açıklayan 2 lider, her 2 partiden toplam 4 kişinin ortak olarak çalıştığını ve kendilerine hazır bir liste sunarak işlerini kolaylaştırdığını ve karar vermelerinde ortak uzlaşının önemini gösterdiklerini açıklarken, Meral Akşener cephesinden de olumlu açıklamalar vardı.

İttifak kurulmasında karar verildi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener:

“Burada bir sorun yok, bunlar hep olacak ve devam edecek Türkiye'nin coğrafyası nedeniyle. Ama biz yerel seçime gidiyoruz. Yerel seçimde muhtar, belediye meclis üyesi, il belediye başkanı seçeceğiz. Dolayısıyla savaş tamtamları eşliğinde çok kutuplaştırıcı, milleti birbirine düşüren bu tür işbirliklerinin arkasında duran iki siyasi partinin de kurumsal sistemi içerisinde yöneticisi var, taraftarı, seçmeni var. Nasıl ki Cumhur İttifakı'nı oluşturanların olduğu gibi. Sayın Kılıçdaroğlu da, ben de bu zamana kadar Cumhur İttifakı'nı oluşturan iki siyasi partinin oluşturduğu sisteme hakaret eden, onları tahkir eden bir dil kullanmadık. Biz bütün bunlara rağmen huzurun, kardeşliğin ve seçimlerin sadece yerel seçimler olduğunu ve o yerel seçimlerde aday olan arkadaşlarımızın projelerinin tartışılacağı, o ile, ilçeye ve o beldeye hangi hizmetlerin yapılacağının adaylar tarafından yapılacağını sağlayacağız.” dedi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu:

“Bizim demokrasi tarihinde ilk imzayı atma gibi bir geleneğimiz var. Bu kez yine güzel bir demokrasi geleneğine ortak imza atıyoruz. Türkiye’de Cumhuriyet tarihinde ilk kez demokratik anlamda çok geniş bir işbirliğini İYİ Parti ile hayata geçiriyoruz. Biz demokrasi mücadelesi veriyoruz, huzur içinde birlikte yaşama mücadelesi veriyoruz. Kavgadan yana değiliz, barıştan, huzurdan yanayız. İsteriz ki bütün belediye başkanlarımız kentlerini huzur içinde yönetsinler ve yönetirken de hiçbir ayrımcılık yapmasınlar, bütün vatandaşları kucaklasınlar. İYİ Parti ile yaptığımız işbirliğinin kahramanları var. İki arkadaş İYİ Parti’den, iki arkadaş CHP'den uzun çaba gösterdiler, biz genel başkanlara hazır bir liste getirdiler. Emeği ödüllendirmek gerekiyorsa dört arkadaşıma teşekkür ediyorum. Bizler bu uzlaşma kültürünü bu bağlamda, geniş bağlamda Türkiye’nin önüne koyduğumuz için mutluyum” ifadelerini kullandı.