HaberTS- Haber Servisi-  Cumhuriyet Halk Partisi’nde kriz büyümeye devam ediyor. CHP Türkiye’nin en köklü ve temelleri sağlam olan partisidir; atam Mustafa Kemal tarafından kurulan parti aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti ilk partisi olarak da öne çıkar. Maalesef atam öldükten sonra İsmet Paşa’da dâhil parti bir türlü düzen tutmadı. Halk için var olan parti, halk ile arasında ki bağları koparınca düzen de bozuldu. Bu kadar sağlam temelleri olan maddi olarak problemi olmayan bir partiyi el birliği ile hurda yığınına çevirmeyi başardılar. Yıllardır seçim kazanamayan parti, kazandığı belediyeleri de hala kurucusu ulu önderimiz Atatürk sayesinde onun adı sayesinde alıyor. Partinin son olarak genel başkanlığına Sayın Kemal Kılıçdaroğlu geldi ve uzun yıllardan beri parti başında. Geçen hafta onun liderliğinde bir kurultay vardı ve bu kurultayda korona krizi baş göstermiş. İşte detaylar

 Kurultay’da 20 tane koronalı

Korona virüs bütün dünyanın derdi olmaya devam eden bir hastalıktır; Çin’de başlayan ve ülkemize de ulaşmayı başaran bu sinsi virüs kurultayda bazı kişilerde de çıkmış. Bu parti kurultayında bulunan kişiler için büyük tehlike arz ediyor. Ülkemiz de bilindiği gibi siyaseti bir türlü gençlere düşürmüyorlar; bu yüzden parti kurultayında bulunan kişilerin çok sayıda yaşlı üyesi bulunuyor. Bu insanlara hastalık bulaşması demek çok zor günler yaşamaları anlamına da geliyor.  Parti içi muhalefetin yüksek olduğu şu zor günlerde bu son darbe olabilir.

Sayın Kılıçdaroğlu'na bir mesaj mı?

Partinin başına geldiği o günden bu yana, koca parti için hiçbir şey yapmadı desek yanlış olmaz kürsüye çıktığı zaman evet konuşuyor ama sonuç yine aynı. Sayın Kılıçdaroğlu parti başkanlığına geldiğinde ülke de ak Parti lider konumdaydı; kaç seçime girdi ve bir türlü yıkmayı başaramadı. Sadece bu değil bu kadar mağlubiyete rağmen parti başkanlığını da terk etmiyor. Son belediye seçimlerinde evet CHP büyük başarı sağladı ama bunda sayın genel başkanın payı ne kadardır? Asıl sorgulanması gereken konu bize göre bu. CHP genel başkanı İstanbul ve Ankara’dan belediye seçimine girse yine kazanma şansı çok yoktu. İki belediye başkanı da kendi inisiyatifi ve atamızın partisi olduğu için kazandı.

Editör: TE Bilişim