İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada İbrahim Burak Oğuz’un FETÖ mahrem imamlarıyla iletişim kurduğu ve geçmiş dönemde FETÖ bünyesinde imamlık yaptığı belirtildi. 31 Mart seçimlerinde CHP’nin adayı olarak seçimlere giren ve kazanarak Urla Belediye Başkanı olan İbrahim Burak Oğuz’un KHK’larla kapatılan İzmir Genç İşadamları Derneği (İGİD) bünyesinde yetkili bir yöneticilik pozisyonunda da bulunduğu ifade edildi.

İbrahim Burak Oğuz’un gözaltına alınmasından sonra ona avukatlık yapmak amacıyla CHP’nin İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in yanına gittiği ve hem gözaltı, hem de mahkeme sürecinde İbrahim Burak Oğuz’u savunduğu belirtildi. İbrahim Burak Oğuz’un çıktığı mahkemenin oldukça uzun sürdüğü ve şüphelinin savunmasının alınmasından sonra kısa bir ara verildiği, mahkeme heyetinin kendi arasında istişare ederek tutuklanma yönünde karar verildiği öğrenildi.

Cumhuriyet Halk Partisi konuyla ilgili dün bir açıklama yapmazken, bugün basın sözcüsü aracılığıyla kamuoyuna bilgi aktarılacağı açıklandı.

Editör: TE Bilişim