Koronavirüs aşısı üreten Sinovac firması, "Türkiye'ye koronavirüs aşısı üretme lisansı verdik" dedi.

Çin merkezli Sinovac şirketi, geliştirdiği koronavirüs aşısının üretimi için Türkiye'ye lisans verdi.

Bloomberg mülakatında konuşan firma CEO'su Yin Weidong, 5 ülkeye aşı üretimi için lisans verdiklerini söyledi. Bu ülkeler; Türkiye, Brezilya, Mısır, Endonezya ve Malezya olarak açıklandı.

"Şimdiye dek karşılaştığımız en büyük zorluk talebi nasıl karşılayacağımız oldu. Endonezya ve Brezilya'ya 50 milyon doz aşı sağladık ve Türkiye'ye gönderdiğimiz aşı sayısı 20 milyon doz oldu. Bu da nüfuslarının yüzde 20'sine denk geliyor." dedi.

Lisans sayesinde Sinovac'ın aşısı Türkiye sınırları içerisinde üretilebilecek. Rusya'nın geliştirdiği Sputnik V aşısının üretimi de Türkiye'de yapılacak. Son olarak iki ülke arasında teknoloji transferini de kapsayan bir anlaşma imzalandı. Öte yandan, Sinovac CEO'su Yin, Türkiye'ye gönderilen dozun yetersiz olduğunu da vurguladı. Çinli yetkili, bu yüzden aşı üretimi konusunda lisanslamayı devreye aldıklarını kaydetti.

Fahrettin Koca, 6 ay içinde Sputnik V aşılarının 50 milyon dozunun geleceğini, BioNTech aşısının haziran ayı sonuna dek 30 milyon doz kadar geleceğini duyurmuştu. Benzer şekilde Sinovac aşısının da tedarikte yaşanan olumlu gelişmelerle yakında planlandığı şekilde sevk edilmeye devam edeceğini aktarmıştı.

Editör: TE Bilişim