Çizgi filmler çocukların gelişimi açısından oldukça önemlidir. Elbette doğru çizgi filmi bulmak ve çocuklara izlettirmek bu süreçte dikkat edilmesi gereken en önemli faktördür. Çocuklar çizgi film izlerken aslında hem öğrenir hem de eğlenirler. Fakat medya araçlarının bilinçsizce kullanımı, çocukların gelişimini de olumsuz yönde etkilemektedir. Bu yüzden eğlence amaçlı çizgi karakterlerin aynı zamanda gelişime katkı sunması gerekir.

Çocuklar için çizgi filmlerin önemi oldukça büyüktür. Bu kapsamda günümüzde çok farklı türlerde çizgi film bulunmaktadır. Özellikle de eğitici çizgi filmlerin çocuklarda zihinsel, duygusal ve sosyal becerileri geliştirdiği bilinir. Ebeveynler bu süreçte bir faktöre daha dikkat etmelidir. Bu faktör, doğru kaynaklardan tercih yapmaktır. O halde www.cizgifilm.tv üzerinden çocuklarınıza uygun olan filmleri izletebilir ve gelişime katkı sağlayabilirsiniz.

Bu sitede sadece çizgi filmler bulunmuyor. En iyilerin kategorize edildiği platformda kanallar, ninniler, oyunlar, masallar ve resimler de bulunmaktadır. Özel olarak seçilen bu çizgi filmleri dilediğiniz gün ve saatlerde çocuklarınıza eğlenceli vakitler geçirmek için izleyebilir ve izletebilirsiniz.

Çizgi film konusunda yapacağınız tercihler ayrıca önemlidir. Şiddet ve saldırganlık temalı filmlerden uzak durmalı ve çocukları da bu filmlerden korumalısınız. Ayrıca tehlikeli oyunlar oynayarak çocukların ilgisini çekebilen çizgi film karakterlerinin ölmeden tekrar canlandığı çizgi filmler de tercih edilmemelidir. Çünkü çocuklar özellikle de okul öncesi dönemlerde kurgu ile gerçek arasındaki farkı idrak edemeyeceği için tüm olayları gerçek algılayabilir. Örneğin, yüksek bir yerden atlayan karakterin özelliklerinin kendinde var olup olmadığını merak eden okul öncesi çağındaki bir çocuk, yüksek bir yerden atlamak için harekete geçebilir. Ya da bir süre sonra saldırganlık hali ortaya çıkabilir.

Çizgi Film Nereden İzletilmeli?


3 ile 6 yaş arasındaki çocukların en güzel eğlencesi olan bu filmler, televizyon yerine bir alışkanlık haline getirilebilir. Ancak eğitici çizgi filmler dışında farklı bir anlam ya da mesaj içeren filmlerden uzak durulmalıdır. Hayal dünyasını olumlu ve olumsuz etkileyebilen çizgi film, sıraladığımız tüm bu nedenlerden ötürü çizgi film sitemiz üzerinden rahatlıkla seyredilebilir.

Platformda gerçekten kaliteli seçenekler vardır. Ayrıca kategorize edilen çizgi filmler arasında aile, aksiyon, araba, dini, eğitici, futbol, erkek, kız, komik ve korku gibi farklı kategoriler bulunmaktadır. Çocuklarınıza bu kategoriler arasından en güzelini seçerek izletebilirsiniz.

Tamamen Türkçe olarak hazırlanıp paylaşılan çizgi film izle seçeneği sayesinde hangi filmde hangi karakterin olduğunu anında görebilirsiniz. Bu karakterlerle beraber çizgi filmdeki temayı da anlayabilirsiniz. İşte bu sayede çocuklarınızı şiddet içeren çizgi filmlerden de uzaklaştırmış olursunuz. Görsel içerik bakımından zengin olan sitemizde ayrıca HD kalitede paylaşım yapılmaktadır. Yeni sezon çizgi filmlerin de bulunduğu sitemizde alt yazılı seçenekler de mevcuttur. Bu nedenle herhangi bir sorun yaşamadan dilediğiniz filmi çocuklarınıza izlettirebilirsiniz.

Editör: TE Bilişim