Ebeveynlerin beklediği o açıklama geldi! Çocuklardan PCR testi istenecek mi? İçişleri Bakanlığı genelgesine göre kurallar belli oldu...

İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine PCR Testi konulu genelge gönderdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 Eylül'de yüz yüze eğitimin başlamasıyla aşı olmayan öğretmen ve personelden haftada en az 2 kez PCR testi yaptırmasını isteyeceklerini açıklamıştı. Üniversite öğrencilerinden de PCR testi istenecek. Ancak daha küçük yaş grupları için henüz böyle bir uygulama yapılmayacak.

Okullar başlıyor ve aileler küçük çocukların da PCR testi yaptırmak zorunda olup olmadığını merak ediyor. Genelgeye göre 18 yaş ve üzeri vatandaşlardan PCR testi istenecek. Aşı olmayan, aşı süreci tamamlanmayan, hastalığı geçirmemiş kişilerden 6 Eylül'den itibaren PCR testi istenecek. Ancak buna 18 yaş altı çocuklar dahil değil.

PCR testi okul, konser, sinema, şehirler arası toplu taşıma araçları, tiyatro gibi alanlara girişte istenecek. PCR negatif test sonucu 48 saat geçerli olacak ve şimdilik çocuklardan istenmeyecek.