Muğla'nın Bodrum ilçesinde de devam eden yangın, Çökertme Mahallesi'ne sıçradı. Yangının Termik Santral'e sıçrayıp sıçramadığı merak ediliyor...

Bodrum'un Çökertme Mahallesi'ni de saran alevler, Milas'taki termik santrallere kadar yaklaştı. Bölge halkı büyük panik yaşıyor. Çökertme yangını termik santrale ulaşırsa ne olur?

Türkiye'yi acıya ve yasa boğan orman yangınları 3 ilde ve 7 noktada halen söndürülemedi. Muğla'nın Milas ilçesinde kontrol edilmeye çalışılan alevler Aşağı Mazı'yı aşarak Çökertme'ye vardı. Koy ve bölgedeki yerleşim birimleri tahliye edildi.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, son durum hakkında bilgi verdi...

Tokat, Çökertme'nin cayır cayır yandığını ancak Milas’ta yer alan Yeniköy Kemerköy Termik Santralleri'ne alevlerin ulaşmadığını burada tehlikenin olmadığını söyledi.

Çok şiddetli rüzgar sebebiyle alevler kontrol altına alınamıyor. Yollar açık. Ören ve Termik Santral için şimdilik bir risk yok. Şu an yalnızca Gökbel ve Çökertme için tehlike devam ediyor.

Yanıltıcı spekülasyonlara itibar edilmemesini rica eden Tokat, bu konuda sadece resmi kurumlardan gelen açıklamalara güvenmemiz gerektiğini belirtti.

Öte yandan, eğer yangın termik santrale ulaşırsa patlamanın meydana gelmeyeceği açıklandı. Böyle bir durumda sadece elektrik kesintileri yaşanacaktır. Çünkü santral, kömürle çalışıyor.

Editör: TE Bilişim