Kronik hastası olan iki kişi oxford/AstraZeneca ‘ nin geliştirdiği covid 19 aşısını yaptırdıktan sonra vefat etti.

Güney Kore’ nin Gyeonggi kentinde yaşayan iki kişi covid 19 aşısı olduktan sonra yaşamını yitirdikleri açıklandı.

Güney Kore medyasından gelen açıklamaya göre yaşamını yitiren kişilerden birinin 50’ li yaşlarda olduğunu söyledi. Haber konusu olan kişinin aşı vurulduktan bir müddet sonra kalp krizi geçirdiği ve nefes almakta zorlandığı genel sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı ve hayatını kaybetti.

Yaşamını yitiren iki kişinin de kronik hastalığı olduğu belirlendi.

JAPONYA’ DA  BİR KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Japonya’ da 60’ lı yaşların da olduğu söylenen kadın, Pfizer/BioNTech tarafından geliştirilen covid 19 aşısı olduktan sonra yaşamını yitirdiği açıklandı. 26 Şubat aşının ilk dozunu aldığı belirtilen ismi medya tarafından açıklanmayan kişinin, 1 Martta hayatını yitirdiği açıklanmıştı.

ABD’DE DOKTOR HAYATINI KKAYBETTİ

ABD’ li ilaç firması Pfizer-BioNTech tarafından yapılan aşının sağlık görevli çalışanlarına yapıldığı ülkede aşı olan Gregory Michael isimli doktor aşı olduktan  2 hafta sonra yaşamını yitirmişti. Florida’ da bulunan bir hastanede çalışan Michael Aralığın 18’inde covid 19  aşısının ilk dozunu olduktan 3 gün sonrasında ayakları ve ellerinde  küçük lekeler meydana geldi.

Michaelin eşi Heidi Neckelmann tarafından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre eşinin hastaneye gittiğinde kan değerlerinin normal seviyelerin çok altında olduğu söylenildi.

PORTEKİZ’DE  DE BİR HEMŞİRE HAYATINI KAYBETMİŞ

30 Aralık 2020 tarihinde Portekiz’ de bir hemşire  Pfizer’ın korona aşısı yapılan Onkoloji Enstitüsü Pediatri bölümünde 41 yaşında ki çalışan hemşire Sonia Acevedo 2 gün sonra yaşamını yitirmişti.

Diğer yandan, Norveç ilaç ajansının web sitesinde ki açıklamaya göre ülke genelinde aşı yaptıran 23 kişinin yaşamını yitirdiği dile getirilmiştir, 13 vakada inceleme yapılan  ölümlerde yaşlı insanlarda aşının ciddi anlamda yan etkisine yol açma olasılığı olduğu söylenmiştir.

Editör: TE Bilişim