Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından işlemleri yürütülen 100.000 Sosyal Konut Projesinin tnaıtım toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konut edinmek isteyen dar gelirli vatandaşlara müjde verdi.

Bu konutların yeni yılın başlamasıyla birlikte temelinin atılacağını söyleyen Erdoğan projenin en fazla 1.5 yıl süreceğini, sonrasında evlerin sahiplerine teslim edileceğini anlattı. Hem Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, hem de projeye katkıda bulunan Hazine ve Maliye Bakanlığına takdirlerini ileten Erdoğan bu projeyle birlikte birçok vatandaşın daha yüzünün güleceğini ifade etti.

Yapılacak 100,000 konutun ödeme planından da bahseden Erdoğan, ev bedelinin % 10’luk kısmının peşinat olarak ödeneceğini, geri kalan ödelerin ise 20 yıla, yani 240 aya bölüneceğini, aylık ödemelerin 894 lira olacağını açıkladı. Kira öder gibi ev sahibi olunacağını belirten Erdoğan projenin vatana ve millete hayırlı olmasını temenni etti.

Toplantıda proje kapsamında inşa edilecek dairelerin özellikleri de anlatıldı. 17,3 milyar liralık yatırımın yapılacağı dev projede 3 çeşit ev tipi olacağı açıklandı. Bunlardan ilk tip 2+1 ve 75 metrekare, ikinci tip 2+1 ve 85 metrekare, üçüncü tip ise 3+1 ve 100 metrekare olarak inşa edileceği belirtildi.

Editör: TE Bilişim