Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump, bugün sabah saatlerinde ABD Başkanı Trump'ın Türkiye'ye yönelik tehdidi sonrasında akşam saatlerinde telefonda görüşme gerçekleştirdi.

İki lider, Suriye'de olan bitenden ve gelecekte olabileceklerden söz ederken, Türkiye'nin ve Türk askerinin Suriye'de neler yapacak olduğu ve neler yapamayacak olduğu konuları üzerinde görüştüler. ABD Başkanı Trump'ın, Erdoğan'a Suriye'de Kürtlere zarar gelmemesi konusunda Erdoğan'ı uyardığı, Erdoğan'ın Trump'a Suriye'de güvenli bölge konusunda bazı uyarı ve açıklamalarda bulunduğu Cumhurbaşkanlığı tarafından açıklandı.

Başkan Trump bugün sabah saatlerinde Türkiye'nin Kürtlere yönelik olarak bir saldırısı olması ve zarar vermesi durumunda ''ekonomik olarak mahvederiz'' demiş ve Türk yetkililer, bu açıklamalar sonrasında açıklama yapmışlardı.

Cumhurbaşkanlığı açıklama yaptı

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Sayın Donald Trump ile bu akşam bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiştir. Görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra Suriye’de yaşanan son gelişmeler ele alınmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımız, mevkidaşının Suriye’den çekilme kararını memnuniyetle karşıladıklarını ifade ederek, bu çerçevede Türkiye olarak NATO müttefikimiz ABD’ye her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu hatırlatmışlardır. Bölgede otorite boşluğu meydana gelmemesi için Münbiç Yol Haritası’nın tamamlanması, ayrıca çekilme kararının hayata geçirilmesini engellemek isteyen unsurlara fırsat verilmemesi gerektiğini vurgulayan iki lider, kamuoyuna yönelik sağlıklı iletişimin önemine değinmişlerdir.''