2005 yılında yayın hayatına giren ve şu anda Deniz Baykal’ın sahibi olduğu Halk TV’nin satışı gerçekleşti.

31 Mart seçimlerinin hemen ardından radikal bir karar alarak çok sayıda işçiyi çıkaran, Uğur Dündar’ın dahi tepkisine ve istifasına neden olan bu hareketinden sonra biraz daha ön plana çıkan Halk TV, İngiltere’de yaşayan bir Türk iş adamına satıldı. 1980’li yılların sonuna doğru İngiltere’ye giden ve orada gösterdiği başarıyla İngiltere’nin en zengin 100 iş adamının arasına girmeyi başaran Cafer Mahiroğlu’ nun kanalı aldığı açıklandı.

Anlayış itibariyle Cumhuriyet Halk Partisinin bir nevi sesi olarak bilinen ve 15 yıldır aralıksız olarak yayın hayatını sürdüren Halk TV’nin satılmasının arkasındaki neden ise henüz açıklanmadı. Son dönemde kanal içinde çalkantılı günler geçirildiği ve bazı konularda yönetimsel anlamda krizler yaşandığı söyleniyordu. Fakat satışla ilgili hiçbir detay henüz kamuoyu ile paylaşılmadı.

Halk TV’yi satın alan iş adamı Cafer Mahiroğlu 1966 yılında Sivas’ta dünyaya geldi. İngiltere’ye gittiğinde 20’li yaşlarındaydı. Çalışma hayatına atılan ve çalıştığı iş yerini satın alan Mahiroğlu şu anda İngiltere’nin en büyük tekstil firmalarından Select’in sahibi.

Editör: TE Bilişim