Ocak ayının 2. Haftasından itibaren hükümet tarafından 1.660 TL yardım ödemesi veriyor.

Yeni bir yıla başlamamızla en çok merak edilen konular arasında destek ödemeleri yer almaktadır. Senenin ilk ayından itibaren evde bakım paraları tarihi araştırılmaya başladı. Evde bakım parası için sorgulamayı ise evinizde oturduğunuz yerden sms veya e- Devlet sistemleri üstünden sorgulama yapabilirsiniz. Yeni bir yıla başladığımız şu günlerde verilen tutarlarda artış yaşandı.

Hey ay on binlerce kişiye yardım amaçlı hükümet tarafından pek çok ödeme yapılmaktadır. Asgari ücretin miktarına göre ayarlanan evde bakım parası  asgari ücretin yükselmesiyle artmaktadır. Bu yardım parası engelli, yaşlı ve hasta kişilere biraz olsun rahat etmeleri için ödenmektedir. Senenin ilk tarihinden itibaren evde bakım paraları araştırılmaya başladı. Bunun öğrenmek için de yapmanız gereken telefonunuzdan sms ile veya e-Devlet üzerinden öğrenebilirsiniz.

2021 Evde Bakım Miktarı Nedir ve Ne Kadar?

Hasta, engelli ya da yaşlı insanların evde bakıma ihtiyaçları olduklarını rapor ve belgelerle bakıma ihtiyaçları olduklarını kanıtladıktan sonra devlet tarafından aylık olarak verilen paradan yararlanmasıdır. Bu kişilere bakan insanlara yardım verilir. 2021 senesinden itibaren evde bakım parası 1.544,61 TL olarak tahsil edilmektedir.

Evde Bakım Desteği Sorgulaması Nasıl Yapılıyor?

Ödemelerinizin hesabınıza yatıp yatmadığını öğrenmek için e- Devlet sistemine giriş yaparak bakabilirsiniz ya da sms ile de sorgulayabilmektesiniz. SMS ile öğrenmek için BAKIYE yazarak 47 47’ye mesaj atabilirsiniz. Bu yöntemlerle her ay bakiyenizi sorgulayabilirsiniz. Ayrıca da aylığınızı aldığınız bankanın mobil bankacılık sisteminden rahatlıkla öğrenebilirsiniz.

Evde Bakım Aylığı Nasıl Yapılmaktadır?

Evde bakım maaşından faydalanmak isteyen kişiler Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü’nden aldığı belge ile sağlık kurumunun raporuyla görevli makamlara gidiyorlar. İstenilen engellilik raporunun yüzdesinden sonra muhtaçlık değerlendirme raporu da hazırlanır ve engellilik yüzdesine göre evde bakım maaşı verilmeye başlanır.

Evde bakım maaşları için gerekli koşulların sağlanması durumunda başvuru yapabilirsiniz. İstenilen koşullar bakanlığın sayfasında yer almaktadır. Başvurular e-Devlet’ den kontrol edildiği gibi SMS ile de kontrol ediliyor.

Editör: TE Bilişim