Son  dönemlerde tarımın ve çiftçinin korunması ile birlikte devletten tarımsal Kalkınma adımı geldi. Organize Sanayi bölgeleri 50. 000 kişiye istihdam olanağı sağlayacak. Bununla birlikte 51 milyon lira kredi tahsis edilecek. Devletin tarım alanlarına katkı sağlayacak, en yeni ve en büyük projelerinden birisidir. Bu proje ile ilgili 50.000 kişi iş imkanı bulmuş olacak. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın geliştirmiş olduğu bu proje ile ülkenin her bir yanına besicilik, seracılık, tarıma dayalı alanlar kurulacak. Bu alanlar Organize Sanayi bölgelerinde oluşturulacak ve sadece bu yıl 50. 000 kişinin istihdam edilmesi planlanmaktadır.

Organize Sanayi bölgelerinde kurulacak bu proje için 51 milyon lira kredi tahsisi de hükümet tarafından vatandaşa verilecek. Devletin tarım alanlarını destekleme ve üretime katma değer sağlamak için oluşturmuş olduğu projesinde 50. 000 kişi iş olanağı bulacak tarım ve hayvan üretimi faaliyetlerinde bulunan 16 pilot ilde kurulması planlanmaktadır. Bu proje kapsamında besi, süt sığırcılığı, koyun ve keçi yetiştiriciliği, manda yetiştiriciliği, su ürünleri yetiştiriciliği, seracılık, meyvecilik, fide, fidancılık, çiçekçilik ve tohumculuk gibi birçok alanda faaliyetler yürütülecek ve bu projeyi birçok üretici başvurabilir.

Büyük Adım

Başvurular valiliklere yapılacak. Proje ile birlikte büyük ölçekli olan tarımsal işletmelerinde sayısında artış yaşanması planlanmaktadır. Markacılık artırılmak hedeflenmektedir. Aynı zamanda yetiştiriciliğin ve gelirinin de artması amaçlanmaktadır. Bu yetiştiricilik sonrasında ihracatlar oluşturulacak. Ülkemizde tarım ve hayvancılık alanında yapılan çalışmalar 2020 yılının son döneminde 5.3 oranında büyümüştür. Tarım sektöründe 2021 yılında 20 milyar dolarlık bir ihracat rakamına ulaşmış, toplamda 3 yıl içerisinde 55 milyar dolarlık ihracat yapıldı. 17 milyar dolarda dış ticaret fazlası vermekteyiz. Devletin vermiş olduğu destekler kapsamında ise 2020 yılı içerisinde 22 milyar lira nakit destek ödemesi üreticiye sağlandı. Bu  yılki hedef ise 23 milyar lira destek sağlamak.

Bu proje ülkemizde 16 ilde gerçekleştirilecek; Ankara, Amasya, Gaziantep, Eskişehir, Hatay, Diyarbakır, Elazığ, Şanlıurfa, Batman, Kars, Yalova, Denizli, Samsun, İzmir, Zonguldak gibi bölgelerde tarımsal üretimin gerçekleştirilmesi için destek sağlanmaktadır.

Proje için yaklaşık olarak 700 parselde üretime geçildi. Bu yıl içerisinde bu sektörde hizmet veren kişilere yaklaşık 51 milyon lira kredi sağlanacak. 700 parselde üretim sağlanması planlanmaktadır. Şimdiye  kadar 4000 kişi istihdam etmiştir ve Organize Sanayi bölgelerinde bu proje tamamı ile hayata geçirilecek. Yaklaşık  50.000 kişi daha bu sektörde istihdam edeceği planlanmaktadır. Organize Sanayi bölgelerinde kurulacak bu proje için 51 milyon lira kredi tahsisi de hükümet tarafından vatandaşa verilecek. Devletin tarım alanlarını destekleme ve üretime katma değer sağlamak için oluşturmuş olduğu projesinde 50. 000 kişi iş olanağı bulacak tarım ve hayvan üretimi faaliyetlerinde bulunan 16 pilot ilde kurulması planlanmaktadır.

Editör: TE Bilişim