Özellikle son zamanlarda en çok karşılaşılan problemlerden bir tanesi aşırı kilo ve obezitedir. İnsanlarda olduğu gibi kedilerde de obezite sorunlarına rastlanmaktadır. Hızlı bir şekilde kilo alan ve ideal kilolarının üzerine çıkan kediler bazı hastalıklarla karşılaşabilirler. Bu yüzden kedilerin beslenmelerine çok dikkat edilmeli ve kilo artışı dengesiz olan kediler için diyet kedi maması yedirilmelidir. Birçok hastalığa yakalanma riski olan aşırı kilolu kedilerin obez kedi mamasıyla aşırı kilolarının önüne geçilir Diyet kedi maması ile beslenen kediler dengeli bir beslenmeyle normal kilolarını rahat bir şekilde koruyabilirler.

Yağ ve karbonhidrat oranlarının düşük olduğu mamalar birçok çeşitte bulunur. Diğer mama çeşitlerine göre yüksek lif ve protein içeren mamaların tavuk etli, somonlu ve düşük tahıllı içeriklere sahip farklı çeşitleri vardır. Aynı zamanda diyet kedi maması çeşitleri içinde yetişkin ve yaşlı kediler için ayrı kategorilerde mamalar bulunur. Birçok marka ve çeşitli diyet kedi maması ürünlerini Juen Pet Market’te avantajlı fiyatlarla bulabilirsiniz.

Tahılsız Kedi Maması

Kedilerin sağlıklı ve uzun bir ömür geçirebilmeleri için beslenme çok önemli bir konudur. Bu yüzden kedinizin yaşına ve sağlık durumuna uygun olan mamalar tercih etmeniz gerekir. Kedilerin alması gereken en temel besinler arasında protein ve yağ en ön sıralarda yer alır. Kedi maması tercihi yaparken mamanın içeriği dikkatle incelenmelidir. Kaliteli ve sağlıklı olduğundan emin olunmayan mamalardan uzak durmak gerekir. Kediler için de tahıl çok fazla ihtiyaç duyulmayan bir besindir. Tahıl içerikli kedi mamaları fazla tüketildiklerinde kedilerin aşırı kilo almasına neden olabilir. Bu yüzden tahılsız kedi maması kedinin sağlığı açısından tercih edilmesi gereken mamalar arasındadır.

Pirinç ve mısır gibi glisemik indeksi yüksek tahıllar içeren besinler şeker hastalığından muzdarip kediler için özellikle uygun değildir. Tahılsız kedi mamaları içinde tahıl ürünü barındırmaması nedeniyle genellikle karbonhidrat oranı düşük mamalardır. Sağlıklı beslenme için önemli olan tahılsız kedi mamaları protein kalitesi açısından zengindir ve aynı zamanda sindirilebilir proteini de yüksekolan mama çeşitleri arasındadır.

Yaşlı Kedi Maması

Ortalama olarak 12 ile 15 yıl aralıklarında yaşayabilen kedilerin yaşlandıkça metobolizmaları yavaşlar ve vücutlarının ihtiyacı olan besin içerikleri değişime uğrar. Bu yüzden kediniz için mama seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken konulardan biri de kedinizin yaşı ve kilosu olmalıdır. Kedinizin sağlıklı bir yaşlılık dönemi geçirmesini istiyorsanız onun ihtiyacına uygun olan yaşlı kedi maması ürünleri ile beslemelisiniz. Genel olarak 7 yaşına gelmiş olan bir kedi artık yaşlı olarak kabul edilir. Kedilerde ki yaşlılık belirtileri işitme kaybı, görme duyusunda azalama ve koyu renkli olan tüylerde grileşme gibi belirtilerdir.

Beslenme olarak da değişim gösteren yaşlılık belirtilerinde kediler yaşlandıkları zaman eskisi kadar iştahlı olmamaktadırlar. Hem daha az hem de daha yavaş mama yemeye başlayan kediler sindirim sistemleri yavaşladıkları için bu belirtileri gösterirler. Bu yüzden sindirim sistemlerini yormayan yaşlı kedi maması çeşitleriyle kediyi beslemek gerekir. Yaşlı kedi mamaları 7 yaş ve üzeri kedilerin ihtiyacı olan protein ürünleri ile hazırlanmaktadır. Aynı zamanda tüy sağlıklarını da korumaya yöneliktir.

Yaşlı kedi maması tercihi yapılırken veteriner hekim eşliğinde ne kadar tüketmesi de öğrenilmelidir. Birçok farklı çeşidi olan yaşlı mama kedileri, hindili, kuzu etli, somon balıklı, tavuk etli ve tahılsız gibi seçenekleri bulunur. Kaliteli markalara ait sağlıklı ve birçok çeşit yaşlı kedi maması çeşidini Juen Pet Market’te bulabilir ve uygun fiyatlarla satın alabilirsiniz.