Türkiye tatil yapabileceğiniz en güzel yerlerin başında Çeşme plajları gelir. İzmir’in batı sahil şeridinde bulunan Çeşme her yıl yüz binlerce misafirini ağırlamaktadır. Özellikle de yurt dışından gelen turistler Çeşme’de tatil yapmayı tercih etmektedir. Burada hemen hemen her bütçeye uygun konaklama imkanı veren portföyde otel bulunmaktadır. Yerli tatilcilerin de tercihi olan Çeşme, İstanbul’a yakınlığı sayesinde milyonlarca kişinin yaz için “can simidi” konumunda. Birkaç saatlik uçak seyahati ile ulaşılabilirdir. Çeşme plajları Ege, yani Akdeniz’dedir. Yazları çabucak ısınan ve Aralık ayının başlarına değin girilebilir olan deniz, yılın 8 ayı boyunca yüzmeye uygundur.

Dünyaca Tanınan ve Tercih Edilen Plajlarımız

Muğla’ya bağlı Bodrum ilçesi de turizm açısından en önemli bölgelerimizden. Bodrum plajları Almanya, İngiltere, Fransa, Rusya ve Uzak Doğu ülkelerinden gelen milyonlarca turisti ağırlamaktadır. Ülkemizin turizm faaliyetleri açısından en etkin noktası denilebilir. Denizinin temizliği, plajlarının temizliği ve bölgedeki işletmelerin turistlerin ilgisini çekecek ürün ve hizmetler sunması sayesinde tam bir turizm cenneti olmuştur. Özellikle de Rusya’dan gelen turistlerin çoğu Bodrum’u tercih etmektedir. Marmaris’e yakınlığı sayesinde de turistler için avantajlıdır. Yerli tatilciler tarafından sıkça tercih edilir. Bölgede çok ucuza tatil imkanı sağlayan oteller yer almakta. Ayrıca kampçılık için de doğası uygundur. Belediye tarafından belirlenen kamp alanlarında dileyen herkes çadırıyla veya karavanıyla tatil yapabilir.

Ege Denizinde bulunan Büyükada plajları, İstanbullular tarafından en çok ziyaret edilen tatil noktası denilebilir. Büyükada’nın kendine has doğası, kültürü, tatil yerleri gerçekten de çok farklı bir dinlence sunuyor. Daha önce güney bölgelerinde tatil yaptıysanız eğlenceyi tatmışsınızdır. Ancak eğer Büyükada’da tatil yapmadıysanız tam anlamıyla tatilin dinlencesine erişememişsiniz demektir. Huzurlu, dingin bir ortamda, temiz hava ve otantik bir kültür dokusunda tatil yapma imkanını ertelemeyin. Türkiye’de yaşayan, özellikle de İstanbul, Yalova, Çanakkale gibi şehirlerde ikamet edenlerin mutlaka birkaç günlüğüne de olsa ziyaret etmeleri gerekir. Büyükada’yı bir kez gördükten sonra aşığı olabilirsiniz. Elbette ülkemizde çok temiz, tatil için uygun birçok plaj bulunmaktadır. Bu yazıda birkaç tanesinden bahsetmeye çalıştık. Yurt dışından gelen turistler kadar yerli tatilcilerin varlığı da önemlidir.