Dr. Nüket Eroğlu - Tek bir sihirli dokunuşla yüz, boyun, dekolte, el üstleri gibi dokularınızın deri, kas, deri altı yağ, kıkırdak ve kemikleri tamir edilerek 10 yaş gençleşmiş bir görünümüne kavuşmasını ister misiniz ?

Dr. Nüket Eroğlu, ‘Hayata olan bağlılığın en belirgin göstergesi bakım ve görünüme verilen özendir.’ dedi. 

Dr. Nüket Eroğlu, orta yaşta midface (orta yüz) dolgusunun önemini vurguladı. ‘Yüzdeki sarkma ve çöküntüleri bir bütün halinde değerlendirmek gerekir. Hayalinizi kurduğunuz gençliğe sihirli kristaller ile kavuşmak çok kolay.’ diyen Dr. Nüket Eroğlu; orta yüzdeki depresyonu gidermenin es

Dr. Nüket Eroğlu, ‘Yüze uygulama yaparken genç ve dinamik gösteren üçgen V şeklini sağlamak için öncelikle midface dolgu yapılması şarttır.’ diyen Dr. Nüket Eroğlu, ‘Çene kontürü, yanak ortası midface, burun kenarından ağız köşelerine ilerleyen nazolabial, Çin bıyıkları denilen dudak kenarlarından çeneye ilerleyen  marionet  çizgileri birbirleriyle uyumlu olarak, doğal bir şekilde ve abartı taşımayarak kristal dolgular ile desteklenmelidir.’ diye belirtti.

Genetik yapısı ne kadar iyi olursa olsun yaş alımıyla beraber kadın ve erkeklerde yüz yavaş yavaş aşağı iner ve yanaklar sarkmaya başlar. Üçgen yüz kareleşir ve yuvarlak bir forma dönmeye başlar. Çene kontürü bozulur. Yüzün orta hattında midface dediğimiz sürekli gözyaşı akarmış gibi görünen bir orta yüz oluğu oluşur. Midface çizgisi yaş alımıyla ve kolajen kaybı ile beraber ilerler. Burun kenarlarında nazolabial çizgiler ve ağız köşesinde Çin bıyıkları denilen marionet çizgiler belirginleşmeye başlar. Tüm bu yüzdeki çöküntüler ve yüzdeki elastin ve kollajen kaybına bağlı olarak derinin sarkması kişiyi yaşlı, deforme, depresif ve çökkün gösterir.

Kristal (Hidroksiapatit) dolgular hem cilde anında dolgu etkisi kazandırır hem de cildi gençleştirip yüz germe etkisi yaratır.

Kristal dolgu 25 yılı aşkın süredir medikal estetikte kullanılmaktadır.  Diğer dolgulara en büyük avantajı doğal kollajen uyarısı yaparak natürel olarak cildi yenilemesi ve gençleştirmesidir. Bu nedenle kristal dolgu kişinin mimiklerini ve doğal görünümü etkilemez.

Cildin daha gergin ve genç görünmesi için kırışıklıkların anında dolması ve cildin yeni fibroblastlar ile yenilenmesi gerekir.

Sadece ameliyatsız yüz germe için kullanılan Radyofekans ve Ultrason esasına dayalı cilt yenileme sistemleri sarkma ve çöküntüleri ilerlemiş bir yüzde tek başlarına etkili olamaz. Kristal dolgunun en önemli özelliği boyun dekolte ve eller gibi bölgelere de uygulanması ve kollajen oluşumunu sağlayarak hücre yenilenmesini arttırmasıdır ve doğal bir şekilde sadece deride değil; kemik, cilt altı yağ dokusu, bağ dokusu ve kıkırdakları da tamir etmesidir. Kristal dolgu, bir estetik uygulamadan ziyade tedavi edici etkisi ile adeta gençleştirici bir ilaç gibi kabul edilmelidir. İçeriğindeki Kalsiyum Hidroksiapatit kristalleri yeni ve sağlam bir iskelet oluşturarak vücudun kollajen uyarımını başlatarak doğal bir yenilenme sağlamaktadır. Kristal dolgu diğer dolgu uygulamalarından farklı olarak doğal bir hacim meydana getirmektedir.

Midface kristal dolgunun genç görünmedeki önemi nedir?

Gençlik çağında doku desteği kaybolmadığı için yüz ‘V’ şeklindedir. ‘Gençlik Üçgeni’ denilen bölgenin tabanını elmacık kemikleri, tepe noktasını ise çene ucu oluşturur. Elmacıklar doğalı aşmayacak oranda  belirgin, çene kontür hattı keskin ve orta yüz yani midface volümü tam olduğunda yüz genç bir görünüme kavuşur. Genç bir görünüm sadece kırışıklıkların dolmasıyla değil cilt kalitesiyle birlikte yumuşak doku, kas, kıkırdak ve kemik desteğinin tam olmasıyla elde edilir. Kristal dolgunun kollajen uyarması ve yeni iskelet oluşturması, doğal yenilenme ve beraberinde yüz germe isteyenler için tercih edilmesini sağlar.

Midface kristal dolgu nedir?

Orta yüze kristal dolgu,  malar bölgedeki eksiklik giderileceği için göz altı ve yanak mesafesini de kısa gösterir. Ek olarak nazolabial çizgi denilen burun kenarlarından ağız köşesine uzanan çizgilerin derinliği de azaltılırsa yüzün üçgen görünüm alması ve yeniden daha genç görünmesi sağlanır.

Midface kristal dolgu en sık hangi medikal uygulamalar ile yapılır?

Tek başına orta yüz çökmesinin düzeltilmesi her zaman yeterli gelmeyebilir. Nazolabial dolgu ve endopeel en sık yapılan uygulamalardır. Kişiden kişiye değişmekle birlikte çene kontürü ve ağız köşelerine kristal dolgu da uygulanabilir.

Midface olarak kristal dolgu neden tercih edilir?

Orta yüz çökmesi tedavisi için yine hyaluronik asit içerikli dolgular 1-1.5 yıl gibi sürelerde kaybolur. Kristal dolgular daha uzun ömürlüdür. 2-4 yıl dolgu etkilerini muhafaza ederler. Kollajen uyarıcı etki ile doğal ameliyatsız yüz germe yaptıkları için orta yaş sonrası sıklıkla tercih edilirler.

Editör: TE Bilişim