İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, depremde 41 kişinin hayatını kaybettiği Elazığ'a gittikten sonra Erzurum'a tatile gidip burada fotoğraf paylaşması tepkilere neden olmuştu. Yakınlığı ile bilinen Fatih Portakal'ın dahi paylaştığı fotoğrafa tepki göstermesi e sosyal medyadan kendisine yönelik tepkilerin artarak devam etmesi sebebiyle, Ekrem İmamoğlu tatil fotoğrafına gelen tepkilere cevap verdi.

Kayak yapmak yürümek ve koşmak gibi bir spordur tatilini tamamlayan Ekrem İmamoğlu, tatil sonrasında gelen tepkilere cevap vererek; "kayak yapmakta, tıpkı koşmak ve yürümek gibi bir spordur. Biz bu tatili depremden 25 gün önce planladık. Deprem olduğunda ben eşime Erzurum'a gitmelerini ve benim Elazığ deprem bölgesine uğradıktan sonra geleceğimi söyledim. Eşim de benimle birlikte deprem bölgesine gelmek istedi. Birlikte deprem bölgesine gittik ve vatandaşlarımızın acılarını hissetmeye çalıştık. O gece Elazığ'da kaldık. Ardından ertesi gün öğleden önce Tunceli'ye giderek, orayı da ziyaret ettik. Ben bir gün de tatil yapsam 2 gün de tatil yapsam yine eleştirecekler. Tunceli ziyaretinin ardından Erzurum'a geçerek, burada ailemle 3 günlük bir tatil yaptım. Kayak yapmak nihayetinde bir spordur" dedi.

Zil Takıp Oynamadık Spor Yaptık

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu açıklamasının devamında; "biz orada zil takıp oynamadık. Sadece spor yaptık. 25 gün önceden planladığımız bir tatil için, bizi eleştiriyorlar. Burada çocuklarımla 3 gün tatil yaptım. Biz orada nihayetinde zil takıp oynamadık. Yani Palandöken'de çocuklarımla 3 gün spor yapmış olduğum. Ben kimseyle dalga geçmedim. Kimsenin aklına gelmezken, ben Elazığ'a gittim. Ben İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıyım, köşe yazarları köşelerinden hayatı nasıl eğlenceli geçiyor diye yazıyorlar. Biz Palandöken'e eğlenmek için değil, spor yapmak için geldik. Burada benimle birlikte fotoğraf çektiren insanlara yönelik oldukça çirkin yorumlar yapılıyor. Bu yorumlar çocuklarıma, kuzenime ve eşime de yansıdı. O çirkin yorumlar gelmeseydi, ben yine fotoğrafı paylaşma yazacaktım. Paylaşarak ben ailemle buradayım demek istedim. Fotoğraf paylaşmak istemiyordum ancak, bu yorumlar nedeniyle ailemi de korumak durumundayım diye paylaştım" dedi.

Ekrem İmamoğlu'na tepkiler ise, sosyal medyadan devam ediyor.

Editör: TE Bilişim