Erhan Bayladı'nın kişisel 15. sergisi 'Doğa ve Kadın' temalı fotoğraf sergisi Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Güzel Sanatlar Galerisi'nde açıldı.

Sergiye CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çebi, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, MHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Ali Aydın, CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör, Eski Trabzon Belediye Başkanı ve Eski CHP Milletvekili Volkan Canalioğlu, Trabzon Liselerinden Yetişenler Derneği Başkanı Kenan Atalay, Trabzon İl Kültür Ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, CHP Trabzon örgütünden birçok isim ve davetliler katıldı. Erhan Bayladı'nın sergisi 14 Kasım Salı gününe kadar açık olacak.

Sergide konuşma yapan sanatçı Erdal Bayladı, “Trabzonlu olan sayın belediye başkanımız Ekrem İmamoğlu’na böyle bir sergiye vesile olduğu için teşekkür ederim. 2 gündür buradayım kendimi Trabzonlu gibi hissettim. Doğa ve kadın konsepti ile bu sergi ortaya çıktı. Doğanın en güzel hallerini resmettim. Kadınında estetiksel olarak doğaya güzel yakışan bir varlık olduğunu resmetmek istedik” dedi.

TRABZON BENİ BESLİYOR

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Burada hemşerilerimizle buluşmak çok güzel. Trabzon beni besliyor Trabzon’u seviyorum burası benim memleketim. Buranın beni besleyen en değerli tarafı da sanata olan yönü ve duyduğu sevgi. Sanatçımız aynı zamanda bir sanayici. Türkiye’nin makine üreten firmalarından bir tanesinin sahibi. Sanayiciliğinden ziyade sanatçılığı hep ön plana çıktı. Bir şehir eğer kıymetli olacaksa kentin kıymeti anlaşılacaksa bunun en güzel kaynaklarından biri sanatı ve sançasıdır. Şehrimizden bir sanatçısın doğduğum kentte bir sergisinin olması elbette beni çok mutlu etti” şeklinde konuştu.

HAYAT KISA, SANAT UZUN

Trabzon'un eski belediye başkanı ve eski Milletvekili Volkan Canalioğlu, “Sanatçımız bir sanayici. Hayat kısa, sanat uzun anlayışını benimsemiş. Sanatla ilgili olan herkese bu ülkenin ihtiyacı var. Burada günümüzde iki önemli konu olan çevre ve kadın konusunu iç içe getiren bu resimlerle beraber kadınımızın güncel yaşamımızda, ekonomide, hayatımızda, her alanda ne kadar etkili olduğunu bir kez daha vurguladı. Doğanının bugün katledildiği, yeşil yolların yapıldığı ve belli alanların konutlara açıldığı günümüz ortamında böyle bir doğa var mı demeden geçemeyeceğiniz bu sergide bizleri buluşturan çok değerli sanatçımıza teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi.